Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes csokoládé szuflé

Meggyes csokoládé szuflé
Meggyes csokoládé szuflé
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Be kell valljam, imádom a csokit, minden formában és minden mennyiségben. Az egyik kedvenc csokis sütim a csokiszuflé. Sokszor elkészítettem már, az összeállítása könnyű, de vigyázni kell, nehogy túlsüssük. Ha eltaláljuk a sütési időt egy, a sütemény közepében lapuló, fantasztikus forró csokifolyam lesz a jutalmunk...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Édes vörösborral meg lehet bolondítani a meggyszószt és ugyanazt a vörösbort lehet fogyasztani hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  2. A krémhez kikeverjük a mascarponét a vaníliarúd kikapart belsejével, a porcukorral és egy csipet sóval. Hűtőbe tesszük.
  3. A csokit gőz felett a vajjal összeolvasztjuk. A meggyeket negyedeljük, majd a meggylével, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 5 percig forraljuk, leszűrjük és papírtörlőre tesszük. A meggylevet visszaöntjük a lábasba. A csokit és a meggyet is hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Amíg a csoki és a meggy hűl, kikenjük a szufléformákat vajjal és megszórjuk kakaóval.
  5. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval. Beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet, majd hozzákeverjük a vajas csokit és a meggyeket.
  6. A masszát a formákba kanalazzuk és betesszük a forró sütőbe. 8 percig sütjük 200 fokon. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
  7. Amíg sül, a maradék meggylevet beforraljuk 1 cs vaníliás cukorral.
  8. Amikor kész, kivesszük a sütőből, azonnal tányérra borítjuk, a mascarpone krémmel és a meggyszósszal táláljuk.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 142
elküldve: 9
receptkönyvben: 173
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Pumpkin

Mióta szakács: 2012.11.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokiszuflé, meggyes csokifelfújt, csokiszuflé meggyel és mascarponekrémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Flozi
Flozi Wed, 2014-01-15 11:31

nekem is 9 cm-s formám van, ennyiből pont 6 db lett
de 8 perc után még a teteje is nedves volt, ezért bent hagytam még, de nem mertem sokáig, szóval nekem nem csak a közepe folyt, hanem a tetején kívül az egész.
Hasonló recepteknél 20 perc sütési időt mondanak, nem lehet, h el van írva és 18 percig kell sütni?
Illetve ez alá kell tenni vizet úgy mint a legtöbb felfújtnál?
A választ előre is köszönöm

Sapphire
Szisszi / Sapphire Wed, 2013-01-09 11:40

Ezekből a mennyiségekből körülbelül hány darab lesz? (mondjuk 9cm-s formákkal számolva)
Köszönöm!

Tüncike_
Tüncike_ Tue, 2012-12-18 00:28

Ez a szuflé belül folyós marad? Valamint az érdekelne még, hogy a tojásokat nem kell szétválasztani és a fehérjét habbá verve belekeverni? Köszönöm :)

Ági1027
Pumpkin / Ági1027 Tue, 2012-12-18 10:36

Kedves Tüncike_! Igen, ez a szuflé belül folyós maradt nekem a megadott sütési paraméterek mellett. :) A képen sajnos nem látszik...:( Sütőtől is függ, hogy ennyi idő alatt mennyire sül át, akár 1-2 perc eltérés is lehet! A lényeg, hogy amikor lejár az idő azonnal ki kell venni és tálalni, mert a formában hagyva tovább sül és elveszítheti a folyós állagát.
Úgyis működik, hogy szétválasztod a tojásokat, akkor picit más lesz az állaga. :) Én azért szeretnem így csinálni, mert gyorsabb.:) Ha kipróbálod, mindenképpen írd meg, hogy ízlett, kíváncsi vagyok! :)

Ági1027
Pumpkin / Ági1027 Fri, 2012-11-30 10:21

Kedves Éva-Anyóca! A képen csoki szuflé van, csak kivettem a formából és tányérra tettem. Sajnos a fotó nem sikerült túl jól, mert a szuflé várakozott egy kicsit. Szóval ez nem muffin, bár a formája lehet megtévesztő. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-11-30 10:01

Sajnos a rákattintás után látható a muffin képe, és ez baj,- amúgy nagyon guszta, finomságos.:-O
Éva-Anyóca

638
meggy 15 dkg
meggylé 2.5 dl
étcsokoládé 20 dkg
teavaj 10 dkg
cukor 8 dkg
tojás 4 db
finomliszt 1 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
mascarpone 25 dkg
vanília 1 db
porcukor 1 csapott ek
1 csipet
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
teavaj 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek