Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes cukkinis mákos lepény

Meggyes cukkinis mákos lepény
Meggyes cukkinis mákos lepény
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan biztosan furcsállják  a zöldséggel készült süteményeket, van, aki meg nem enné. Pedig nagyon finomak és szaftosak. A répa, cukkini, cékla, bab, burgonya vagy a tök nagyon is alkalmas arra, hogy dúsítsuk velük a süteményeinket. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit lereszeljük (nem kell meghámozni), és enyhén besózzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy közepes méretű (20x30 cm) tepsit alaposan kivajazunk, kilisztezünk.
  2. Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vaníliakivonatot, olajat, a tejfölt, a citrom reszelt héját és a sütőporral vegyített lisztes mákot, majd a masszát összeforgatjuk a levétől kinyomkodott cukkinivel.
  3. Tepsibe simítjuk, megszórjuk a tetejét a keményítővel összeforgatott meggyel, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 x 30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 15 360
elküldve: 9
receptkönyvben: 255
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 2

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-mákos, meggyes mákos cukkinis sütemény, meggyes-mákos kocka

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levendula5
Levendula5 Sat, 2019-08-10 14:47

Kedves Judit69!

Ma reggel a szomszédomtól kaptam cukkiniket és megsütöttem a recepted szerint a süteményt. Annyit változtattam, hogy én meghámoztam őket. Nagyon finom lett a süti, vittem a szomszédomnak is belőle. Köszönöm szépen a receptet, máskor is el fogom készíteni.
Üdvözlettel: Levendula5

Bubu46
Bubu46 Sun, 2018-07-22 06:49

Kedves Judit69 ! Elkészítettem és naaagyon finom lett, köszönöm. Talán legközelebb meghámozom a cukkínit - úgy teljesen észrevehetetlen lesz , de az is lehet, hogy apróbbra kellett volna reszelni...!

felfala
felfala Fri, 2017-09-01 21:00

Szia! Már nagyon készülök, hogy megsüssem a sütit, de még sosem csináltam mákosat. Meg kell darálni a mákot, mielőtt összekeverem a liszttel? Köszönöm a választ! :)

felfala
felfala Sat, 2017-09-16 23:00

Kedves Judit! Köszönöm a választ - és a receptet! Végre sikerült megcsinálnom és isteni lett!! Az egész család imádta, egyszerű elkészíteni és iszonyatosan finom :))

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Fri, 2016-08-19 13:59

Kedves Judit 69! Ma keszítem másodjára az isteni finom suteményed. Elsöre már hatalmas sikert aratott a munkatársak körében -- itt, a svédeknél szokatlan a mák de a meggy is, ennek ellenére nem maradt egy morzsa sem! :) Rákaptam a cukkinis sutikre -- fantasztikusan szaftosak lesznek (ez egy máskos sutinél kulön elöny!). KOrsi

rohinton
rohinton Tue, 2015-06-23 10:59

Friss meggyel készítettem, úgy is nagyon finom lett. Köszönet a receptért!

Katoca
Katoca Wed, 2015-06-17 16:42

Szia!
Miért kell keményítőbe forgatni a meggyet?
Nagyon tetszik a recept, biztosan kipróbálom majd! :)

Aksi888
Aksi888 Mon, 2017-06-19 08:00

Nekem gyerekkoromban ugy tanitottak, azert kell minden gyumolcsot lisztbe forgatni, mert igy nem sullyed le a teszta aljara. :-D

villers
villers Thu, 2018-07-19 19:56

Ez nem egy könnyű piskóta nem fog lesüllyedni az aljára, és el sem áztatja. Régóta csinálok hasonlókat, úgyhogy tapasztalatból mondom :)

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Thu, 2015-06-18 15:33

Kedves Katoca!
Mivel sütés közben a meggy vagy más gyümölcs levet enged, a keményítő felszívja a gyümölcs levét és nem áztassa el, az amúgy is a cukkinitől igen szaftos tésztát. De lehet lisztben vagy akár vaníliás pudingporban is átforgatni. A keményítőt jobban szeretem, mert semleges az íze.
Judit

533
cukkini 50 dkg
0 ízlés szerint
tojás 3 db
cukor 18 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
finomliszt 15 dkg
mák 18 dkg
sütőpor 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 50 ml
tejföl 1 ek
meggybefőtt 25 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál