Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes daralepény

Meggyes daralepény
Meggyes daralepény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a lepényt még az anyutól tanultam. A családban mindenki nagyon szereti.
Egyszer egy ismerősünk elkérte a receptet, és nekik is annyira ízlett, hogy egy hétig minden nap elkészítette a családnak. Mindig más gyümölcsöt, lekvárt, kompótot rakott rá.
A cukor/édesítő és a meggy mennyisége ízlés szerint változtatható (meggyel a legfinomabb).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Más gyümölccsel is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejből és a darából darakását főzünk.
  2. Ha kész, belekeverjük a margarint, majd a vaníliás cukrot, és a tojásokat egyenként beleütjük, és gyorsan elkeverjük.
  3. A legvégén belekeverjük a cukrot.
  4. Zsírozott tepsibe öntjük, eligazítjuk, és a tetejét meggyel beszórjuk/kirakjuk.
  5. Megsütjük, majd langyosan szeleteljük. (Aki édesebben szereti, megporcukrozhatja a tetejét.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x32 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 20 712
elküldve: 2
receptkönyvben: 384
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes lepény, búzadarás meggylepény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-07-12 12:42

Kedves Nosalty-csapat!

Nagyon köszönjük, nagyon örülünk!
Szép napot Mindenkinek! :D

P.Klára
P.Klára Thu, 2011-06-30 18:23

Szia Skorpió! Ma megsütöttem:) Én még ilyet nem ettem. Így nem is tudtam, hogy mit, meddig...Jó sokáig sütöttem, már szép aranybarnás volt a teteje. Már melegen is ki tudtam belőle emelni egy kockát.
Tettem bele 15 dk cukrot, de nem volt így sm túl édes. És úgy gondolom, hogy bele is lehet meggyet keverni, nem csak a tetejét kirakni.
Féltem, hogy a párom mit mond majd, mert látta, hogy tüsténkedek, de hát ez azért nem "az a" sütemény.
Megkóstolta, s azt mondta: nem rossz, de hát ez tejbegríz! Hát az. Sült tejbegríz. De annak jó.
Ja, az okozott nekem gondot, hogy lehet 3 dl grízt kimérni?Hülye vagyok az ilyenhez, de 3 deci tej annyi, mint e deci gríz? Nem lehetne ezt dekában megadni? Végül is a folyadékmércémben 4 dl-t mértem ki, lehet ezért is lett nekem sűrűbb, mint Főzőcskéé?

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2011-06-30 19:46

Kedves Klára!

Örülünk, hogy megsütötted, és hogy sikere volt.
Így van, ez sült tejbegríz feldúsítva :)
Mi is mércéspohárba szoktuk mérni (valahogy így egyszerűbb nekünk - nem kell elővenni a mérleget)
Szóval 3 dl-ig töltöm a darát a pohárkába, most lemértem, nekem kb. 25 dkg búzadara a 3 dl.
Sok receptben van így egyszerűsítve a mérés (pl.: a poharas receptek - bögrés mákos)
További jó sütés-főzést, üdv: Skorpió

fozocske
fozocske Wed, 2011-06-29 18:26

Kedves Skorpió!
Kipróbáltam a receptedet, tovább is sütöttem, mint ahogyan Te megadtad, de nagyon fura lett az állaga, langyosan kanalazni lehetett csak a tepsiből és hidegen sem javult sokat Szóval úgy nézett ki, mint egy sűrű tejbegriz. Elrontottam valamit vagy tényleg lágynak kell lenni a sütinek?
Tegnap irtam neked, de eltűnt az éterben ....
Üdv
főzőcske

Skorpió
Skorpió / Skorpió Wed, 2011-06-29 19:23

Kedves Főzőcske!

Örülünk, annak hogy kipróbáltad! Szerintem lehet, hogy kicsit tovább kellene még rotyogtatni a tűzhelyen a darakását, hogy sűrűbb legyen az állaga (olyan "ne follyon, de könnyen kenhető" típus)
Melegen valóban picit nehezebb szépen szeletelni, de langyosan szépen vágható lesz.

Remélem, hogy tudtam segíteni, jó és sikeres sütögetést, üdv: Skorpió

Clear
Clear Mon, 2011-06-27 01:31

 
Hm. Holnap kipróbálom. Szeretem a grízes dolgokat.

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2011-06-26 21:07

A storynál a "családba" szó végéről lemarad egy "n" betű! Egyébként meg nagyon jól hangzik...:-))

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2011-06-26 21:32

Szia Tmea!
Köszi az észrevételt, javítottam. Készítsd csak el, ha teheted :)
Szép estét: Skorpió

903
tej 1.5 l
búzadara 250 g
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 15 dkg
meggy 40 dkg
cukor 6 ek
disznózsír 1 ek