Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-diós pite

Meggyes-diós pite
Meggyes-diós pite
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel éppen itt van a meggy érés ideje, mindenkinek jó szívvel ajánlom.

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

ajánlat

Kezdőknek is ajánlom... Nagyon kiadós, és igen finom sütemény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarinból, lisztből, sütőporból, cukorból, tejfölből, 1 db felvert tojásból és csipet sóból tésztát gyúrunk.
  2. A meggyet citromlével ízesítjük, cukrozzuk, és fahéjjal megszórjuk, kicsit állni hagyjuk.
  3. A tésztát 2 felé vesszük.
  4. A tészta felét belenyomkodjuk a tepsibe, és rátesszük a meggyes-diós tölteléket.
  5. A tészta másik felét ráigazítjuk a töltelékre.
  6. A másik tojást felverjük, és bekenjük a tészta tetejét vele.
  7. 180 C fokon kb. 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 819
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Manci Szabó

Mióta szakács: 2014.11.22.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös pite, diós meggyes pite, meggyes diós lepény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

936
margarin 25 dkg
tönkölybúza liszt 45 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 20 dkg
1 csipet
tejföl 3 ek
tojás 2 db
dió 10 dkg
meggy 40 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 10 dkg