Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes gesztenyetorta

Meggyes gesztenyetorta
Meggyes gesztenyetorta
70 perc / előkészület: 50 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak úgy, szokásos hétvégi sütinek sütöttem.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgákat kikeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal. A fehérjét habbá verjük, és a tojásmasszába keverjük, felváltva a sütőporos liszttel. Belesimítjuk egy kerek tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük.
  2. A krémhez a mascarponét összekeverjük a gesztenyével, a rummal, porcukorral. A zselatint vízben feloldjuk, és alacsony tűzön melegítve feloldjuk,d e ne forraljuk! Langyosra hűtjük, és a krémbe keverjük. Ezt rásimítjuk a piskótára.
  3. Kirakjuk a tortánkat meggyel. A tortazselét a csomagon levő utasítás alapján elkészítjük, beletesszük a fahéjat, és a meggyre öntjük. (Én ahhoz, hogy az összes meggyemet betakarjam zselével, másfél csomaggal elhasználtam.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 534
elküldve: 2
receptkönyvben: 79
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes torta, krémes gesztenyetorta, gesztenyés gyümölcsös piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

307
tojás 3 db
cukor 6 dkg
finomliszt 8 dkg
vaj 2 dkg
sütőpor 0.5 csomag
gesztenyemassza 50 dkg
mascarpone 25 dkg
zselatin 7 dkg
rum 3 ek
porcukor 8 dkg
tortazselé 1 csomag
meggybefőtt 360 g
fahéj 1 kk