Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes habos Lizinka konyhájából

Meggyes habos Lizinka konyhájából
Meggyes habos Lizinka konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő háziasszonyként találtam ki ezt az édességet. Szerettem volna valami olyan sütit kínálni a vendégeinknek, ami mutatós és finom. Hogy sikerült-e? Ezt pontosan nem tudni, csak azt, hogy azóta már nagyon sokszor el kellett készítenem a szeretteim kérésére.

hozzávalók / 4 adag

Piskótához

Krémhez

Tetejére

ajánlat

Elkészíthető fagyasztott meggyel is. Rumos meggyel készítve pedig felnőtteknek fantasztikus desszert!

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat lemérjük. Súlyuknak megfelelő mennyiségű cukrot mérünk ki, majd 5 dkg-mal kevesebb lisztet. Egy tálkában jól összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Félretesszük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. Egy nagyobb tálba öntjük a sárgáját, hozzáadjuk a vizet, és robotgép segítségével (legmagasabb fokozat) habosra keverjük úgy, hogy a cukrot folyamatosan öntjük bele.
  3. Amikor habos és jól kifehéredett, belekeverjük az olajat, majd a sütőporos-kakaós lisztet.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kész, egy deszkára borítjuk, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, éles késsel felszeleteljük, majd kicsi téglalapokra aprítjuk.

Krémhez

  1. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrokat, és habosra keverjük. Ha kész, belekeverjük az étkezési keményítővel elkevert lisztet.
  2. A tejet egy kisebb lábasban feltesszük melegedni. Kiveszünk belőle 2-3 evőkanálnyit, és lazítjuk vele a tojásos masszát.
  3. Ha a tej jó forró, beleöntjük a tojásos-lisztes keveréket, és folytonos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Ezalatt a meggyet kimagozzuk.
  4. Egy üvegtál aljára tesszük a piskóta darabokat, meglocsoljuk a kézmeleg krémmel. Majd megszórjuk meggyel. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Fontos, hogy a tál tetejére krém kerüljön.

Tetejére

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és kanálkák segítségével a tál tetejére merjük.
  2. Hűtőbe tesszük egy-két órára.
  3. Szedőkanállal tányérokra merjük, és díszíve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25X30 cm
  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 838
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
399 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes habos desszert, réteges meggyes desszert, tejszínes meggyes desszert kakaós piskótával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

938
tojás 3 db
cukor 20 dkg
finomliszt 15 dkg
víz 5 ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
napraforgó olaj 1 ek
sütőpor 1 tk
tej 7.5 dl
tojás 3 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 3 csomag
étkezési keményítő 2 evőkanál
finomliszt 3 evőkanál
meggy 20 dkg
habtejszín 3 dl