Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-habos piskóta

Meggyes-habos piskóta
Meggyes-habos piskóta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám találta ki, ez lett a kedvencem, annyira finom. Szülinapokra, névnapokra ez a sláger!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:

  1. A cukrot a tojásokkal habosra kikeverjük (szinte fehéredésig, és kb. 3-szor akkorára), hozzáfolyatjuk az olajat, langyos vizet, apránként belekanalazzuk a sütőporos lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben készre sütjük, ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.

Meggyes krém:

  1. A meggy levét lábasba öntjük, kikeverjük benne a pudingporokat, hozzáöntjük még a vizet, és felforraljuk.
  2. Ha felforrt, belekeverjük a leszűrt meggyet is, jól elkavarjuk. Kihűtjük.
  3. A Hulalát felverjük.

Összeállítás:

  1. A lapokra vágott piskóta alsó lapját megkenjük a meggyes krém felével, rá a hab 1/3-a jön.
  2. Erre megy a második piskóta, meggyes krém másik fele, hab 2/3-a.
  3. A harmadik piskótalap lesz a teteje, erre megy az utolsó adag Hulala, amit akár körbe is kenhetünk a sütin, mint egy tortán.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 646
elküldve: 4
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Anita1981

Mióta szakács: 2012.02.11.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes piskóta, réteges piskóta, meggykrémes szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

483
cukor 25 dkg
tojás 5 db
napraforgó olaj 2 dl
víz 1 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
meggybefőtt 360 g
vaníliás pudingpor 2 tasak
víz 3 dl
növényi habtejszín 500 ml