Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-joghurtos-diétás sütemény

Meggyes-joghurtos-diétás sütemény
Meggyes-joghurtos-diétás sütemény
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges alapanyagokból ehetőt alkotni nem mindig egyszerű. Ez a sütemény pedig annyira jól sikerült, hogy regisztrálnom kellett, lefotóznom és feltöltenem. Egy szelet kb. 100 kcal, enjoy :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

  • 6 dl joghurt (Ez négy kis pohár LIGHT joghurtot jelent, ebből három meggyes joghurt és egy natúr.)
  • 1 csomag zselatinfix
  • 500 g meggy (Lehet fagyasztott is, ekkor fel kell olvasztani, le kell csepegtetni, és úgy használni.)
  • 10 g diabetikus csokoládé (Keserű, cukormentes változatot használtam díszítésképp. )

ajánlat

ÁPDÉT: a piskótát ha fekete kávéval locsoljuk, mielőtt beborítjuk a meggyel, igen sokat dob az összhatáson.
Akinek pedig kalóriaügyileg belefér, az a meggyet rumban áztathatja, majd úgy teheti a piskótára.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá turmixoljuk, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját és a tejet.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd ezt is eldolgozzuk a tojásos masszában.
  3. Időközben a sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy 22 cm-es, lecsatolható oldalú tortaforma alját sütőpapírral béleljük, oldalát vajazzuk-lisztezzük, végül beleöntjük a masszát. Légkeverésesen, 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

A krém

  1. A krémet érdemes akkor elkezdeni, ha a piskóta már kihűlt, mert két perc alatt megvan, és rögtön formába kell önteni. A zselatinfixet négy evőkanál vízzel elkeverjük, majd lassú tűzön felmelegítjük - NEM forrásig, csak olvadásig.
  2. A kétféle joghurtunkat összekeverjük, ha elkészült a zselatin, azt is jól eldolgozzuk benne.
  3. A piskóta tetejére egy sorban elsimítjuk a meggyet, majd ezt nyakon öntjük a joghurtos keverékkel.
  4. Hűtőben állhat egy éjszakát is, hogy jól megdermedjen, de kb. 2-2,5 óra alatt is vállalható lesz az állaga.
  5. Tálalás előtt keserű csokit reszelhetünk rá, nagyon feldobja az összképet, és ízre sem utolsó :)
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 51 342
elküldve: 30
receptkönyvben: 923
elkészítve: 38/38
Facebookon megjelent: -

szakács

orsoly

Mióta szakács: 2014.02.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

teljeskiőrlésű kakaós piskóta joghurt krémmel, diabetikus torta, lightos torta

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Sun, 2015-05-03 20:10

van, aki azzal érez mellékízt, pl én is ... :-) nem vagyunk egyformák

Efuka
Efuka Mon, 2015-03-16 10:55

Koszonom a receptet! Nagyon jol sikerult es nagyon izlett!

loeb
Tóth Bernadett / loeb Mon, 2014-03-17 15:49

Nagyon szívesen kipróbálnám ezt a sütit, nagyon jól néz ki :). Teljeskiörlésű liszt helyett zabpehely liszttel is jó lehet ?

Audrey69
Audrey69 Fri, 2014-02-28 10:50

Nekem is nagyon tetszik! Már alig várom, hogy elkészíthessem, de a hétvégén hasonlóan jó mascarponés-meggyes máktortát fogok csinálni - szintén diabetikus változatban! :-) Köszönjük a receptet, majd referálok! :-)

119
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 5 púpozott ek
tojás 4 db
xilit 3 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 kávéskanál
sovány tej 1 dl
joghurt 6 dl
zselatinfix 1 csomag
meggy 500 g
diabetikus csokoládé 10 g