Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes kevert Évi konyhájából

Meggyes kevert Évi konyhájából
Meggyes kevert Évi konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A magam részéről a kelt pitéket, lepényeket nem szeretem, ezért az ilyen gyümölcsös sütiket kevert tésztával készítem. Tapasztalatom szerint így akár 2 nap múlva is frissnek néz ki a süti.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojások sárgájával.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan az előbbi masszához keverjük.
  3. Rászitáljuk és belekeverjük a lisztet.
  4. A tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
  5. A meggyet alaposan kinyomkodjuk a levétől, és 1 ek liszttel összekeverjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.
  7. Csak kihűlés után lehet szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 27 941
elküldve: 16
receptkönyvben: 325
elkészítve: 17/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes lepény, meggyes kevert, meggyes sütemény, meggyes pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Fri, 2015-04-10 19:12

Még sose csináltam kevert tésztát, mert nem vagyok egy nagy sütisütő. A kérdésem az lenne, hogy ha én diót is teszek bele (nem darálva), akkor kell valamit változtatnom a recepten? Mert ha jól tudom, annak elég magas az olajtartalma ahhoz, hogy a tészta folyósságán változtasson, nem? Előre is köszi a választ!

Jutkamargit63
Jutkamargit63 Sat, 2013-04-13 19:17

igazán nagyszerű, nem kell bele sem élesztő, sem sütőpor! előbb a képviselő-fánkot készítem el, s utána Te fogsz jönni Évike! szia Jutka (köszönöm a receptet!)

619
finomliszt 20 dkg
cukor 20 dkg
vaj 20 dkg
tojás 4 db
meggy 1 kg
finomliszt 1 evőkanál