Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes kevert tészta

Meggyes kevert tészta
Meggyes kevert tészta
37 perc / előkészület: 15 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy gyors, könnyen elkészíthető sütemény. Itt most meggyet raktam rá, de lehet más szezonális gyümölcsöt is. Aki nem allergiás rá, az rakhat magokat, de csak gyümölccsel, mert különben nagyon száraz lesz a kész tészta. Még ha úgy is száraznak érzed, tálaláskor egy kis tejszínhabbal megdobhatod. A blogomon található tiramisu receptemben említettem, hogy lehet kapni nagyon kevés cukrot tartalmazó habport, amit el lehet készíteni laktózmentes tejjel.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pár órával a készítés előtt vegyük ki a margarint a hűtőből, és a meggyet a mélyből. A margarint egy tálon puhítsuk. A meggyet egy szűrőbe öntsük, tállal alatta, hogy lefolyjon a lé. Használhatunk friss meggyet is, de akkor lehet szórakozni a magozással.
  2. Egy mély tálba rakjuk bele az összes szárazanyagot, majd a margarint.
  3. Végül mehet a tojás és az aroma. A tejet hagyjuk utoljára, és ne egyszerre öntsük bele. Sűrű, krémes masszát kapunk majd. Egy lapáttal keverjük össze.
  4. Most kezdjük el előmelegíteni a sütőt 200 fokra.
  5. Vegyük elő a robotgépet. Azzal dolgozzuk el a tésztát, így habos állagú lesz.
  6. Az enyém 30 cm-es gyümölcstorta formában készült, de lehet piteformában is. Ha nem szilikon, akkor ki kell kenni. Erre margarint és teljes kiőrlésű lisztet használjunk. A lapáttal töltsük a tésztát a formába, és egyengessük el.
  7. A 200 fokos sütőben 7 percig süssük. Amikor kivesszük, a teteje még puha. Így szépen rátehetjük a meggyeket, és nem süllyed le az aljára. Utána további 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 499
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanál és Tűsarok

Mióta szakács: 2013.02.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes kevert, kevert süti meggyel, meggyel szórt kevert süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

259
tönkölybúza liszt 180 g
durumliszt 2 dkg
nádcukor 100 g
vaníliás cukor 16 g
sütőpor 8 g
margarin 100 g
1 csipet
tojás 1 db
citrom aroma 5 csepp
növényi tej 1 dl
meggy 225 g