Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes kifli Kattikától

Meggyes kifli Kattikától
Meggyes kifli Kattikától
42 perc / előkészület: 25 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legtöbb kiflifélét nem igazán szeretem, mert mindig száraznak találom. De ez... Ez nagyon finom, omlós, poronyó. Persze csakis Édesanyám készíthette :)

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

75 db lett belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl meleg vízben.
  2. A lisztet, zsírt, tojássárgákat, felfuttatott élesztőt, csipetnyi sót és a tejfölt összedolgozzuk.
  3. Kb 30 percig pihentetjük.
  4. A pihentetés után vékonyra nyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle, kb 7x7 cm-eseket.
  5. Egyik sarkába rakunk 2 meggyet, majd attól a sarkától kezdve felgöngyölítjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és kb 17 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.
  7. Még melegen (ez fontos!) vaníliás cukorral elkevert porcukorba hempergetjük, hogy magába szívja a cukrot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 272
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

meggyes hókifli, porcukros-meggyes kifli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzsafa
Zsuzsafa Mon, 2012-11-19 17:31

Szia Kattika!

Sok recept közül választottam ki a Tiédet és nem bántam meg. Első próbálkozásom volt hókifliből és mind egy szálig elfogyott. Mentettem és ezt fogom legközelebb is sütni, mert a tésztája puha és omlós lett. Én minden sütibe kókuszzsírt teszek vaj, illetve egyéb zsiradék helyett, még sosem csalódtam benne. Kicsit olcsóbb a pálmazsír, azzal is remekül lehet dolgozni. Köszi a receptet!

kattika
Kattika / kattika Mon, 2012-11-19 17:40

Kedves Zsuzsa!

Örülök, hogy kipróbáltad a receptet és, hogy sikerélményed volt vele :) Még soha nem próbáltam a kókuszzsírt és a pálmazsírt sem. Mi az előnye az egyéb zsiradékkal szemben?

Zsuzsafa
Zsuzsafa Tue, 2012-11-20 16:16

Kedves Kattika!

A kókuszzsír könnyen emészthető, koleszterinmentes, a szervezet nem tárolja zsírként, hanem azonnal elégeti és energiát állít elő belőle, így diétázók is fogyaszthatják. Segíti a tápanyagok felszívódását, magas hőállósága miatt pedig többször felhasználható, ami a kicsit magas árát magyarázza. Régóta ezt használom, mert a rama margarin ízét sosem szerettem, akkor inkább teavajat használtam. Ajánlom, hogy próbáld ki, mert sütésnél még szaga sincs és már mindent ezzel sütök. Mégegyszer köszi a receptet.

341
finomliszt 50 dkg
disznózsír 12 dkg
tojássárgája 2 db
élesztő 5 dkg
víz 1 dl
0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
meggybefőtt 100 g
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag