Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes kukoricalisztes süti

Meggyes kukoricalisztes süti
Meggyes kukoricalisztes süti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gluténmentes!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a szódabikarbónával és a cukorral, belemorzsoljuk a vajat, belekavarjuk a tejfölt és a tojást.
  2. Hűtőben pihentetjük 1 órát.
  3. Kivéve kettévesszük, az egyik részét belenyomkodjuk a tepsibe (nem kell sem vajazni, sem szórni).
  4. Megszurkáljuk egy villával, ráhalmozzuk a meggyet, elsimítjuk, majd egy szilikon lapon elnyújtjuk a másik tésztarészt is, ráborítjuk a meggyes tésztára, levesszük a szilikonlapot, megszurkáljuk a tésztát, és az 1 tojássárgájával megkenjük a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. Másnap is finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20*30 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 256
elküldve: 5
receptkönyvben: 187
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Bejja

Mióta szakács: 2012.03.21.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes sütemény, kukoricalisztes gyümölcsös süti, gluténmentes sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marisca
Marisca Sun, 2012-05-13 07:41

Üdvözlet ! Ha a receptet ugy készitem, hogy fele kukorica liszt és fele sima liszt, szódabikarbóna helyett sütőport teszek, biztosan könnyebb lesz a süti. A kukorica liszt mindig nehezebb . Jó "sütögetést" kivánok !

bmbe
Bejja / bmbe Sun, 2012-05-13 18:24

Az lehet, de akkor nem lesz gluténmentes, ami a fő szempont!
A szódabikarbóna csupán nátrium-hidrogénkarbonát, ami a savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel, míg a
sütőporhoz:
Foszforsavat , (ami a szervezetben a kalciumot megköti, így a szervezetből kalciumot von el!!)
Nátrium-alumínium-foszfátot (E541), ami szintén kalciumot von ki a szervezetből, ami ugye a csontok miatt fontos...!!!
emellett még kevernek hozzá többek közt Alumínium-ammónium-szulfát (E523).. de ki mit szeret, az ízlés vagy inkább tudatos táplálkozás dolga.
Köszönöm a hozzászólást!

bmbe
Bejja / bmbe Sun, 2012-04-08 21:05

Nem ugyanaz. A lepényliszben van hozzáadott keményítő és így egy viszonylag rugalmas tészta lesz.
Sztem az íze is jobb, mint a sima kukoricalisztnek.
Volt, hogy nem volt lepényliszt otthon, csak a hagyományos kukoricaliszt, de abból nem volt olyan finom a süti.

zafirov
zafirov Sun, 2012-04-08 10:21

Bocsi a kérdésért, de a sima kukoricaliszt is jó hozzá, vagy ez valami más? Nem vagyok jártas a kukoricás dolgokban :-))

736
kukoricaliszt 50 dkg
vaj 20 dkg
tejföl 2 dl
szódabikarbóna 1 kk
nádcukor 2 ek
tojássárgája 2 db
meggybefőtt 70 dkg
tojássárgája 1 db