Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mákos guba kalácsból

Meggyes-mákos guba kalácsból
Meggyes-mákos guba kalácsból
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez csak magamnak készült, ettem is 3 napig, de nem tudtam megunni. Hihetetlenül finom, pedig én nem vagyok édesszájú, inkább a pogácsát preferálom általában :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalácsot feldaraboljuk, a tejet kikeverjük a cukorral (tudom, hogy elvileg tojás is kéne bele, de én nem szeretem úgy). Egy tepsi alját kikenjük vajjal, és a sütőt előmelegítjük.
  2. A kalácsokat belemártjuk a tejbe, és lerakunk egy réteget belőle a tepsibe, majd rájött a darált mák és a meggy. Ezt a rétegezést addig csináljuk, amíg van kalács.  
  3. A maradék tejet a guba tetejére öntjük, és megsütjük. (Lehet egyébként kevesebb tejet is használni, ez teljesen az én szájízemnek megfelelően van, mert tocsogós-puha-ropogós lett :))
  4. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 308
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos guba, mákos guba meggyel, meggyes-mákos guba

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

807
kalács 50 dkg
tej 1 l
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mák 10 dkg
meggy 20 dkg
vaj 1 ek