Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mákos rácsos süti

Meggyes-mákos rácsos süti
Meggyes-mákos rácsos süti
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom süti, karácsonykor is megállja a helyét.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 cipóra osztjuk, és 1/2 órát kelni hagyjuk.
  2. A töltelékhez elkeverjük a mákot a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromhéjjal és a tejföllel. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát.
  3. Az egyik cipót lisztezett deszkán kinyújtjuk, kibélelünk vele egy kerek tortaformát, villával megszurkáljuk.
  4. Belesimítjuk a mákkrémet, megszórjuk a meggyel.
  5. A másik cipóból rudakat sodrunk, és berácsozzuk vele a sütit. A maradékot lazán kettesével összesodorjuk, és a tészta peremére nyomkodjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Kivéve a sütőből, megszórhatjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 8 230
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
64 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos rácsos pite, meggyes rácsos sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1129
finomliszt 500 g
margarin 250 g
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
élesztő 20 g
tej 0.5 dl
tejföl 1 dl
mák 250 g
porcukor 200 g
fahéj 0.5 kk
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 1 dl
meggybefőtt 400 g
mazsola 50 g
rum 3 ek