Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mákos süti

Meggyes-mákos süti
Meggyes-mákos süti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avagy a bögrés mákos karácsonyi megdicsőülése. Freya Habos meggyes mákos receptje ihlette ezt a süteményt. Az idén nem volt kedvem bejglit készíteni, viszont mákos sütinek "kötelező" volt az asztalon lennie...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot habosra keverjük az egész tojásokkal, a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  2. Belekeverjük a darált mákot és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tej segítségével sűrűn folyó kevert tésztát készítünk.
  4. Kizsírozott, kilisztezett, 25x35 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon, tűpróbáig sütjük.
  5. Kiborítjuk a tepsiből, és hagyjuk kihűlni.
  6. Az aszalt meggyet leforrázzuk a vízzel, és hagyjuk kicsit puhulni, majd a tűzre téve besűrítjük a vaníliás pudingporral. Még forrón a tészta tetejére kenjük.
  7. Tálalás előtt habosra keverjük a mascarpone-t a porcukorral, és a sütemény tetejére kenjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 34 945
elküldve: 1
receptkönyvben: 359
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

a bögrés mákos karácsonyi megdicsőülése, mascarponés-pudingos-aszalt meggyes kevert mákos sütemény, bögrés mákos mascarponéval és aszalt meggyes-pudingos krémmel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2010-12-27 22:05

kedves Bea!
tavaly ugyanígy volt ez nálunk is ;-) örülök, hogy elnyerte a család tetszését!
boldog új évet kívánok!
üdv,
toma

bejjjacska
bejjjacska Mon, 2010-12-27 20:14

Szia!

Karácsonyra megcsináltam, és az egész család oda-meg-vissza volt tőle. Köszi szépen.

Üdv bea.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-11 20:07

Szia! Szerinted úgyis jó lenne ha csak beledobálnám a meggyszemeket (lehet befőtt is??) és tálaláskor adnék hozzá pudingot? (lehet hogy nagyon hülyeségeket kérdzetem,ezért bocsi :-))
Előre is köszi

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2010-01-12 00:44

szia Gyümölcs!
egyáltalán nem kérdeztél "nagy hülyeségeket". szerintem befőttel is nagyon finom, és ha belekevered a tésztába, akkor egy másfajta különleges meggyes sütit kapsz.
szóval csak nyugodtan a kísérletezéssel! majd számolj be róla, hogy hogy sikerült.
további jó főzőcskézést!
üdv,
toma

rizsa
rizsa Thu, 2010-01-07 15:40

Nem vagyok egy nagy sütis, de ezt muszáj megcsinálnom!!

Kata

zederta
ze(n)derta / zederta Fri, 2010-01-08 08:15

szia Kata!
örülök, hogy ennyire megtetszett ez a recept. gondolj arra, hogy ez egy jól összerekott, "nemsüti" édesség. jó főzőcskézést!
üdv,
toma

1041
mák 200 g
finomliszt 200 g
cukor 150 g
tojás 2 db
tej 1.5 dl
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
aszalt gyümölcsök 200 g
vaníliás pudingpor 1 csomag
víz 1 dl
mascarpone 200 g
porcukor 4 ek