Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mákos zselé

Meggyes-mákos zselé
Meggyes-mákos zselé
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először is fontos megemlítenem, hogy miért nem sima zselatint használtam. Ezzel a fajtával egy könnyű, pudingszerű állagot fog kapni a desszert. Végig aggódtam a fél napot a rétegek között, hogy akkor vajon meg fogja-e tartani a következőt vagy sem, de végül is minden sikerült, és egy szép, mutatós, nagyon könnyű és nagyon finom valami kerekedett belőle. És bár a csomagolás azt írja, hogy nem kell melegíteni, én mégis megtettem, mert anélkül nem akart összeállni. Ez a desszert sokáig készül, nem árt ha rétegek között várunk egy-másfél órát, de talán többet is. Kivéve az utolsó kettő között, ott a kölesre egyből mehet rá a meggy.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a kókusztejet összekeverjük, és két adagra osztjuk. Az egyiket félretesszük pihenni, a másikhoz adunk 1 ek-nyi (csapott) zselatint, és csomómentesre keverjük, miközben éppenhogycsak megmelegítjük. Amint kihűlt, két pohár aljába mehet is a réteg, és hagyjuk megdermedni.
  2. A másik adag kókusztejes-tejjel is hasonlóképp járunk el, csak ehhez hozzáadjuk a mákot, és1 ek cukrot is. Ha az előző réteg megkötött (nagyon ruganyos lesz az állaga, de ha már nem ragad oda az ujjunkhoz, akkor jó), mehet rá ez is. Újabb pihenő a hűtőben.
  3. A következő réteghez puhulásig forraljuk a kölest tejben. Ide nem kell zselatin, ez szépen össze fog állni az előző rétegek tetején, a lényeg, hogy jól lenyomkodjuk a lehetőségekhez képest.
  4. És végül az utolsó színfolt: A választott gyümölcsöt a maradék cukorral főzzük addig, amíg levet enged, és egy fél ek-nyi zselatinnal keverjük össze. Amint kihűlt, mehet a poharak tetejére.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 881
elküldve: 3
receptkönyvben: 82
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zabszem

Mióta szakács: 2011.02.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

köleskrém, mákos-meggyes köleskrém, köleses pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

670
kókusztej 125 ml
tej 125 ml
mák 6 dkg
meggy 10 dkg
köles 0.5 bögre
tej 4 ek
zselésítő befőzőszer 50 g
cukor 2 ek