Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mandulás madártej torta

Meggyes-mandulás madártej torta
Meggyes-mandulás madártej torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik délután gondolkoztam, hogy valami finomsággal meglepem a családom, és erre esett a választásom, remélem nektek is tetszik :)

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét a kristálycukor felével habbá verjük.
  3. Sárgáját a maradék kristálycukorral kihabosítjuk, a két habot összekeverjük, végül kakaóporral elkevert lisztet és darált mandulát is beleforgatjuk.
  4. Egy 15-18 cm átmérőjű tortakarikát papírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, 3 egyenlő lapra vágjuk.

Krémhez

  1. Tojássárgáját a kristálycukorral gőzfürdő felett melegre főzzük, kevergetjük, majd a gőzről levéve habverővel kihűlésig habosítjuk.
  2. Belekeverjük az olvasztott vajat, a tejszínt, a vanília aromát, és kemény habbá verjük.
  3. A zselatint tejben megduzzasztjuk, mikróban vagy gőz fölött teljes olvadásig melegítjük, majd a kihűlt tojássárgájás részéhez keverjük, végül a tejszínhabot is beleforgatjuk.
  4. A tortakarikát 8-10 cm magas sütőpapírcsíkkal kibéleljük, és a krémet a 3 piskótával belerétegezzük úgy, hogy egy kevés krémet félreteszünk.
  5. 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni. A tetejére tesszük a magozott meggyet, majd a kész piros tortazselével, ecsettel lekenjük.
  6. A tortáról levesszük a papírcsíkot, és a maradék krémmel megkenjük az oldalát is. Villával mintázzuk a tetejét, szeletelt mandulával megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 15-18 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 545
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ákos22

Mióta szakács: 2015.02.18.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes torta, tejszínes vanília torta meggyel, meggyes vaníliás torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisdog79
kisdog79 Wed, 2017-06-07 18:02

Nem lehet felverni a kremet! Nem ugy kellene, hogy a tejszint felverni es aztan osszekeverni a tobbi hozzavaloval?
Mar negyed oraja verem gepivel es meg mindig folyos! :(

365
tojás 4 db
cukor 8 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
finomliszt 8 dkg
mandula 4 dkg
tojássárgája 5 db
cukor 10 dkg
vaj 15 dkg
habtejszín 3 dl
vanília kivonat 4 csepp
zselatin 2 dkg
tej 1 dl
meggy 20 dkg
tortazselé 0.5 csomag
mandulapehely 5 dkg