Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-marcipános koszorú

Meggyes-marcipános koszorú
Meggyes-marcipános koszorú
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Receptem nem volt, csak úgy gondolomra állítottam össze a tésztát, abból amit találtam itthon. A marcipántól egészen extra íze lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálban robotgéppel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Először a nedves hozzávalókat keverjük ki a vajjal, végén tegyük bele a sütőporos lisztet.
  2. Formába öntjük, beleszórjuk a lecsepegtett meggybefőttet és az apróra felvágott marcipán masszát.
  3. Forró sütőben tűpróbáig sütjük, kb.40 percig, első 10 perc után vegyük közepes lángra a sütőt,hogy a széle ne égjen meg és a belseje is átsüljön.
  4. Még melegen késsel meglazítjuk és levesszük a formát.
  5. Ha kihűlt, a tetejére tetszőlegesen olvasztott csokit csorgatunk, majd megszórjuk száraz teflonserpenyőben pirított mandulával.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 232
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános-meggyes kuglóf, kuglóf marcipánnal és meggyel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1477
tojás 5 db
vaj 10 dkg
joghurt 3 dl
cukor 1 bögre
finomliszt 4 bögre
sütőpor 1 csomag
meggybefőtt 350 g
marcipán 10 dkg
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
mandula 5 dkg