Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mascarponés torta

Meggyes-mascarponés torta
Meggyes-mascarponés torta
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most, hogy itt van a meggyszezon, igyekszem minél többféle desszertet elkészíteni ebből a finom, édesen fanyar gyümölcsből (a torta egyébként az év bármely időszakában akár meggybefőttből is elkészíthető). Kezdőnek és haladónak egyaránt jó szívvel ajánlom ezt az ízletes, gyorsan elkészíthető tortát. Én a változatosság kedvéért ezúttal teljes kiőrlésű lisztből készítettem a piskótát, ami ebben a tortában (is) meglepően jól működik.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Meggyréteg

Mascarponekrém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Elkészítjük a piskótát. Kivajazzuk és kilisztezzük a tortaformát (22 cm). A tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjékből és a vízből lágy habot készítünk, majd kanalanként adagolva hozzárakjuk a cukrot és kemény habot verünk.
  2. Ezután robotgéppel hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot, valamint a vaníliaaromát.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).

Meggyréteg

  1. A meggyréteghez kimagozzuk a meggyeket.
  2. Teflon lábasban összeforraljuk a cukorral és a fahéjjal.
  3. Ha már felforrt, hozzáadjuk a búzadarát, és 3-4 percig főzzük, sűrű lekvárszerű szószt készítünk.

Mascarponekrém

  1. Hideg vízbe áztatjuk a lapzselatint.
  2. A mascarponekrémhez mély falú edénybe rakjuk a mascarponét, a tejszínt, valamint a cukrot és a bourbon vaníliát.
  3. Ráreszeljük a citromhéját, és kifacsarjuk kb. a felének a levét. Robotgéppel összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tejszínhabnál keményebb krémet kapunk.
  4. Ezután kinyomkodjuk a zselatint, és kis edényben 4 ek vízzel a tűzhelyen feloldjuk (nem forraljuk).
  5. Hozzáöntjük a krémhez, összekeverjük. (A zselatin csomagolásán a hideg krémekre vonatkozó leírást kövessük!)

Összeállítás

  1. Elkezdjük rétegezni. A piskóta tetejére rakjuk a meggyszószt, szépen egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  2. Ezután ráhalmozzuk a mascarponekrémet.
  3. Tetszés szerint díszítsük fel a tortánkat. Én 10 dkg magozott meggyel és pirított mogyoróval díszítettem.
  4. Jól hűtsük be (ha lehet álljon egy éjszakát), és ezután tálaljuk!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 22 433
elküldve: 10
receptkönyvben: 195
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponés-meggyes torta reform piskótával, reform piskótás mascarponés-meggyes torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hencsike
Hencsike Thu, 2015-12-24 01:10

Szia! Milyen teljes kiőrlésű lisztet használsz? Tönköly? Első gondolatra az illene hozzá. Úgy gondolom fele-fele arányban tennék bele finomliszttel. Köszi!

Pillangó73
Pillangó73 Fri, 2015-05-01 20:02

Nagyon finom süti és nem bonyolult elkészíteni!Bátran készítse el aki szereti a könnyű,gyümölcsös sütiket!

medea_89
medea / medea_89 Sat, 2015-05-02 06:06

Köszönöm a kedves hozzászólást, örülök, hogy elnyerte a tetszésedet!:) Valóban, gyorsan és könnyen megvan és bármilyen idénygyümölccsel variálható, mostanában akár eperrel...:) Üdv: M.

551
tojás 2 db
víz 2 evőkanál
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 100 g
sütőpor 1 kávéskanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
meggy 40 dkg
cukor 2 csapott ek
fahéj 1 kávéskanál
búzadara 1 púpozott ek
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
lapzselatin 3 db
meggy 10 dkg
földimogyoró 5 dkg