Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mascarponés túrótorta

Meggyes-mascarponés túrótorta
Meggyes-mascarponés túrótorta
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hm... :)
Láttam egy hasonló receptet a Dr. Oetker oldalán. Kicsit megváltoztattam, mert nem annyira tetszett az ötlet, hogy fahéjat keverjek valamibe, ami túrót tartalmaz... nem egyszer kellett már a kettő kombinációja miatt kidobnom a reggelimet, így inkább a szokásos citromos ízesítés mellett döntöttem. Ha szebb eredmény akarunk elérni, érdemes a túrót krémesre turmixolni. Nem kell sietni az elfogyasztás megkezdésével, ugyanis az enyém reggel készült, de az ízek igazán csak a második kóstolásra, 8 órával a készítést követően értek igazán össze :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortaforma alját megvajazzuk és kibéleljük sütőpapírral.
  2. A meggybefőttet 2 ek zselatinnal zselésítjük (1 dl vízben feloldjuk, kicsit felmelegítjük, de nem forraljuk, majd a kívánt folyadékhoz hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk - tehát előbb picit keverjünk bele a befőtt levéből, majd utána keverjük ezt hozzá az egész mennyiséghez).
  3. A mascarponét a túróval, cukorral, mézzel, citromhéjjal, citrommal elkeverjük.
  4. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzákeverjük a túrós mascarponéhoz, az előbb leírt módon zselésítjük a megmaradt zselével.
  5. A kekszet feltörjük (nem kell tökéletesre, így is megtartja) és egy villa segítségével kikeverjük a vajjal. Kézzel a forma aljába nyomkodjuk. Ráhelyezzük a túrókrém felét. Erre helyezzük a már dermedőben levő meggyes zselés réteget, végül ismét a mascarponés túrósat.
  6. Néhány órára a hűtőbe tesszük. Mikor kész, egy késsel körbevágjuk, majd leszedjük róla a formát. Ha szebb eredményt akarunk elérni, érdemes a túrót krémesre mixelni.
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 450
elküldve: 21
receptkönyvben: 365
elkészítve: 1/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Angelocska

Mióta szakács: 2012.06.03.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabkekszes túrótorta, meggyes túrótorta keksz alapon, túrótorta sütés nélkül

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angelocska
Angelocska / Angelocska Mon, 2012-06-11 20:18

Örülök, hogy tetszik. Hát, esetleg kipróbálhatod, hogy csak krémtúrót használsz vagy pedig pépesítesz botmixerrel darabos túrót, esetleg 1 icipici joghurttal lazítod. Az eredmény természetesen nem lesz ugyanaz, mert a mascarpone, ha most hirtelen fejből jól tudom, 40% zsír. Ha az ára vagy a zsírtartalma a probléma, akkor mindkettő probléma megoldására javaslom az ALDI-t, ott láttam olcsót is és LIGHT-ot is!

Lullika
Lullika / Lullika Mon, 2012-06-11 20:12

Ez a süti annyira jól néz ki!!!! De a mascarponét lehet mással helyettesíteni szerinted?

779
zabkeksz 15 dkg
vaj 50 g
mascarpone 400 g
habtejszín 300 ml
sovány túró 37.5 dkg
habfixáló 1.5 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 ek
cukor 5 ek
méz 2 ek
meggybefőtt 450 g
zselatin 20 g