Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mogyorós piskóta

Meggyes-mogyorós piskóta
Meggyes-mogyorós piskóta
65 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

El kellett használnom a mélyhűtőben talált tojásfehérjéket, egy adag, dobostortából kimaradt csokikrémet és egy fél üveg silány minőségű mogyorókrémet.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A meggyzseléhez

A csokikrémhez

A mogyorókrémhez

A tetejére

ajánlat

Ez a fajta könnyű piskóta nagyon alkalmas torták készítéséhez is, kakaó nélkül szép fehér marad, olyan cukrászdai. A főzött krém is nagyon jó tortatölteléknek, kakaó helyett ízesíthetű kávéval, vaníliával, csokival, narancslével, citromlével, kókuszreszelékkel, darált dióval; épp amilyen tortát készítünk éppen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához felverjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral, majd beleszitáljuk az előzőleg összekevert kakaós, sütőporos lisztet. Sütőpapíros gáztepsiben tűpróbáig sütjük.
  2. A zseléhez a meggybefőtt levét a zselatinnal elkeverjük, majd felforraljuk, picit kihűtjük. A töltésnél inkább folyékony legyen, mint darabos.
  3. A csokikrémhez csomómentesre keverjük a tojást a liszttel, a kakaóporral és a tejjel, majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd langyosra hűtjük. A vajat  porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez adjuk.
  4. A mogyorókrémet mikróban kicsit meglangyosítjuk.
  5. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, az első lapot megkenjük a meggyzselével, rászórjuk a magozott meggyszemeket is, a második lapot megkenjük a mogyorókrémmel, majd az első lapra rakjuk, és az egészet a főzött krémmel bevonjuk. Tetejét díszíthetjük kókuszreszelékkel, tortadarával, olvasztott csokicsíkokkal.
  6. Hűtőben pihentessük egy órát tálalás előtt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 030
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóra81

Mióta szakács: 2011.09.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorókrémes-meggyes piskótatorta, kakaós-meggyzselés piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

888
tojásfehérje 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
meggybefőtt 10 dkg
meggylé 2 dl
zselatin 1 ek
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
tej 1 dl
finomliszt 2.5 dkg
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
nutella 10 dkg
kókuszreszelék 5 dkg
csokoládé 5 dkg
csokoládédara 5 dkg