Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes muffin HK konyhájából

Meggyes muffin HK konyhájából
Meggyes muffin HK konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A muffin mánia folytatódik... Tökéletes vasárnap délutánra, amikor rátör az emberre a süti utáni vágy, és mire feleszmél, már kész is vannak a helyes kis kosárkák. Tökéletes! Ez a hétvége a muffin jegyében telt: tegnap a narancslekváros-kakaós muffint készítettem el felturbózva egy kis étcsokival (receptje a blogomon), ma pedig ezt a meggyeset.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a meggyet szűrőben lecsepegtetjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport.
  2. A kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot és a csipet sót is, illetve a tejet és az olajat.
  3. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és beleforgatjuk a meggybefőttet.
  4. A muffin papírkákat 3/4-ig töltjük a masszával, és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 71 400
elküldve: 18
receptkönyvben: 257
elkészítve: 35/37
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin meggyel, meggybefőttes muffin, gyors muffin meggyel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

qjudit
qjudit Wed, 2014-06-04 21:06

Megcsináltam, hamar megvan és tényleg nagyon finom, de szerintem ez tipikusan az a süti, ami jobb másnap, mint frissen.

784
meggybefőtt 30 dkg
finomliszt 20 dkg
cukor 20 dkg
vaj 12.5 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 3 ek
1 csipet