Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes piskóta Évi nénitől

Meggyes piskóta Évi nénitől
Meggyes piskóta Évi nénitől
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Juci barátnőmtől kaptam egy vödör finom, frissen szedett meggyet, amit azonnal üvegekbe is zártam, de egy részét félretettem a piskótához, mert ez a kedvenc sütim.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk.
  2. Egy evőkanálnyi gyümölcscukrot porcukorrá darálunk, és a fahéjjal összekeverve a magozott meggyeket meghintjük vele.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk.
  4. A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük, míg teljesen kivilágosodik. Ebbe keverjük a vanília kivonatot is.
  5. A lisztet, a sütőport és az étkezési keményítőt összevegyítjük.
  6. A tojásfehérje habba belecsurgatjuk és óvatosan elkeverjük benne a cukros tojássárgáját, majd a lisztes keveréket is beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a fehérjét.
  7. Egy 25x25 cm-es kapcsos, szögletes tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vékonyan kivajazzuk, és beleöntjük a masszát. Tetejére dobáljuk a fahéjas-cukros meggyet.
  8. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 157
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

piskóta meggyel, fahéjas meggyes piskóta, meggyes sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

118
tojás 6 db
rétesliszt 6 púpozott ek
gyümölcscukor 4 púpozott ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 dkg
meggy 50 dkg