Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes piskóta Huzsitól

Meggyes piskóta Huzsitól
Meggyes piskóta Huzsitól
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerűen elkészíthető és nagyon finom, nem túl drága sütemény. Az eredeti recept Pelle Józsefnétól származik, de én kis változtatással készítem el. Lehet kevesebb meggyel is sütni, de én úgy szeretem, ha tele van meggyel. Próbáld ki!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a vajjal és a cukorral habosra keverjük.
  2. Beleforgatjuk a tojások keményre vert habját és a lisztet.
  3. Vajjal kikent, lisztezett meghintett tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk lisztbe forgatott, kimagozott meggyel és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 38x22x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 662
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

piskóta meggyesen, piskóta meggyel, meggyes sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

611
tojás 6 db
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
finomliszt 17 dkg
sütőpor 1 teáskanál
meggy 60 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál