Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes piskóta Kinguci konyhájából

Meggyes piskóta Kinguci konyhájából
Meggyes piskóta Kinguci konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy piskóta. Már többször említettem a férjem imádja a piskótát. Így ez is ebből a tésztából van. Nagyon finom. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Akinek eddig nem sikerült a piskótája, ez annak is menni fog.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kivajazzuk-lisztezzük.
  2. Előveszünk két edényt. Az egyikbe teszünk 4 kanál vizet és a 4 tojásfehérjéjét. A másikba a másik 4 kanál vizet, a lisztet, a fél szalalkálit, a 4 tojássárgáját és a cukrot. A meggyet magozzuk ki, mielőtt az egészet elkezdjük.
  3. Géppel kemény habbá verjük a fehérjét először, majd a másikat (ha nem áll össze, még egy kanál vizet tehetünk bele). Ha kész, akkor a tojásfehérjének felét áttesszük ebbe az edénybe, és még géppel kavarjuk, majd a másik felét már óvatosan fakanállal egyfelé keverjük.
  4. Beleöntjük a tepsibe. Ezután a meggyet szépen sorba belepotyogtatjuk. (Én nem szoktam lisztezni se.)
  5. Mehet az előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig 175-180 fokon megsütjük. Tűpróbát érdemes alkalmazni.
  6. Ha kihűlt, felvágjuk, és megszórjuk porcukorral.
  7. Megesszük!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 612
elküldve: 8
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös piskóta, egyszerű piskóta, meggyes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alesha
Alesha Mon, 2012-12-10 21:30

A "másik" edény az, amiben a tojássárgáják vannak? Tehát a végén összekeverjük a cuccokat?

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Tue, 2012-12-11 12:39

Szia!
Igen, az. És igen a végén minden egy tálba kerül. Csak a tojásfehérje miatt kell a kettő hogy szép és kemény legyen. Én úgy szoktam leellenőrizni hogy a fejem felé tartom a tálat és ha nem esik rám akkor elég kemény a hab :D. Szerencsére még egyszer se jártam pórul. Nagyon finom, szokták dícsérni, jó étvágyat hozzá! Ha lesz kedved és időd, jöhet a visszajelzés!

130
víz 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
szalalkáli 7.5 g
tojás 4 db
meggy 0.5 kg
porcukor 1 csapott ek