Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes pite

Meggyes pite
Meggyes pite
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (53)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept drága Nagyikám "alap-pitereceptje", lehet készíteni más gyümölcsökkel is (cseresznye, alma, szilva stb.), szerintem elronthatatlan. Vékony tésztájú, sok töltelékes pite lesz belőle.
Ha jól emlékszem, ezzel kezdtem sütemény-készítő pályafutásomat, persze akkor még Nagyi segítő támogatásával.
Ja, és a fotón a Mama készítette terítő emeli az amúgy isteni süti fényét!
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én most friss meggyből készítettem, szilvalekvárt kentem alulra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, és szűrőn lecsepegtetjük, ízlés szerint ( kb. 2 ek.) cukorral megszórjuk.
  2. A tésztához a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, az egész tojással és az 1db sárgájával, a zsírral és annyi tejföllel keverjük össze, hogy puhán nyújtható tésztánk legyen. 1-2 órát pihentetjük.
  3. A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felét nagy tepsi méretűre nyújtjuk.
  4. Megkenjük a lekvárral, és zsemlemorzsával megszórjuk.
  5. Erre jön rá a lecsepegtetett meggy, melyet megszórunk a porcukros dió-fahéj keverékkel.
  6. A másik fél tésztát szintén tepsi méretűre nyújtjuk, és rátesszük.
  7. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, lassú tűznél 25-30 percig sütjük.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 145 251
elküldve: 92
receptkönyvben: 2 279
elkészítve: 111/164
Facebookon megjelent: 1

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vékony tésztájú meggyes pite lekvárral

Hozzászólások (53)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

einzweidrei
einzweidrei Thu, 2015-08-20 14:26

Most fogom megbolondítani lekvár címén bodzalekvárral (saját). Szerintem isssteni lesz!

hopedaddy
hopedaddy / hopedaddy Sun, 2015-07-05 09:13

Hát ez tényleg nagyon finom lett. MI is édesebben készítettünk a tésztáját ( 2 ek porcukorral és reszelt citromhéjjal) sajnos nem volt itthon tejföl ezért joghurttal készült, a diót kihagytuk, kekszmorzsa volt csak itthon zsemlemorzsa helyett és még így is nagyon-nagyon finom lett! Köszönöm! Sok pite receptet kipróbáltam , de ez a csúcs!

eika
eika Sat, 2014-07-12 21:27

Finom a süti! A tésztáját külön kiemelném csak én véletlen joghurtot öntöttem bele :)

neane
neane Sat, 2014-06-21 10:39

most sul es eddig jol nez ki .koszonom a receptet

katyoka
katyoka Sat, 2013-10-26 08:59

Nagyon szeretem ezt a receptet, többször megcsináltam már, kedvenc lett! :)
Időspórolás miatt már tegnap este begyúrtam a tésztát és egész éjszakát pihent a hűtőben, ma reggel frissen sütöttem ki. A szélek a reggelim. Hmmmm.
:)

köévi
köévi Sun, 2013-07-07 23:09

Egy Újszülöttnek minden süti új! :) Én most jutottam el a meggyes pitéig, ugyanis csak 2 éve sütök rendszeresen. (Látom már 3 éve feltetted.) Szuper jó, isteni, elronthatatlan! Köszönöm!

doraboglarka
doraboglarka Sat, 2013-06-15 07:31

Nagyon finom lett,isteni a recept.Nem csak meggyel finom,én már több gyümölcsel kiprobáltam,a család kedvence lett.

B.Kriszta
B.Kriszta Wed, 2012-12-26 21:51

Köszi,hogy megosztottad velünk a receptedet! Nagyon finom lett, és nagyon egyszerű az elkészítése! Én annyit módosítottam a tésztán,hogy egy csipet sót és 3-4 evőkanál cukrot tettem bele!!! 3 tojásfehérjét kevés cukorral habbá vertem és rákentem a kész sütemény tetejére és visszatettem a sütőbe pár percre sülni!!! Mi olyan gyorsan ettük,hogy azt sem vártuk meg amíg kihűl!!! Szinte semmi sem maradt belőle későbbre!!! Ja igen,én most készítettem el! Finom karácsonyi süti lett! Bátran tettem az ünnepi asztalra! Még egyszer nagyon köszönöm!!!

ágota17
ágota17 Sun, 2012-08-05 00:30

Nagyon jó recept, egyszerű, finom, köszönöm, hogy megosztottad :) Tényleg elronthatatlan, érdemes kipróbálni! A tésztáját édesen készítem én is, 2 kanál cukrot teszek bele.

dombinori
dombinori / dombinori Wed, 2012-06-13 21:37

Szia Redy,

Ismét egy tökéletes receptet választottam tőled! Nagyon köszi, hogy feltöltötted. Nagyon finom lett, én "rácsosra" csináltam a tetejét. :)
Üdv,
Nóri

Erui
Erui Fri, 2012-05-11 12:38

Kétszer is megcsináltam, nagyon jó recept :D

Csak egyvalamit szeretnék hozzátenni... a tésztába nem szabad tojásfehérjét keverni, mert nagyon morzsálódós lesz.. a fehérjét a teteje kenéséhez lehet használni max, ha ilyen tésztáról van szó.
De ez csak egy apróság, nagyon köszi hogy megosztottad a receptet :)

Csilla1
Csilla1 Mon, 2012-01-30 22:15

Kedves Redy!
Köszi ezt a szuper receptet,tegnap kiprobáltam és nagyon finom lett,csak egy hibája van,alig lehet neki ellenállni :o)
Üdv Csilla

Redy28
Redy / Redy28 Wed, 2012-02-01 23:21

Mindenki sikerének nagyon örülök! További jó sütögetést!
Üdv
Edit

Tüttyentős Püttyike
Tüttyentős Püttyike / Tüttyentős Püttyike Sat, 2011-12-10 18:50

Drága Receptmegosztó!
Én inkább sütifogyasztó vagyok mint sütögető, de ezt kipróbáltam. Még egy ilyen könnyen elkészíthető és isteni finom süteményt... Brutális :) Tökéletes a recept, elronthatatlan! Köszönöm :)

auerzita
auerzita Sun, 2011-10-23 20:42

Ma megsütöttem én is és nagyon-nagyon finom lett, csak az a baj, hogy már nincs belőle!!!! :))))
Köszönöm a receptet!!!

fenyoagi82
fenyoagi82 Sat, 2011-10-08 17:42

Èn is egy picit változtattam a recepten, mert a párom èdesszájú, ìgy 4 ek cukrot tettem a tèsztába, ill. èn kekszmorzsát használtam a zsemlemorzsa helyett ès a lekvárt+ a diót kihagytam, de ìgy is imádta mindenki. Anyukám azt mondta, hogy "isteni finom" :-) Köszönöm szèpen a receptet, úgy èrzem ez lesz a kedvenc pite alaptèszta receptem :-)

finis
finis / finis Mon, 2011-08-08 08:48

némi változtatással de megcsináltam és isteniiiii!nagyon köszönöm neked!!

Bihary Livia
Bihary Livia Sat, 2011-06-25 14:09

Kedves Reby!Én is elkészítettem,nagyon finom lett,én azért legközelebb teszek a tésztájába egy kis cukrot,mert én igen édes szájú vagyok.Különben ezek az igazán kincset érő receptek amit a nagymamáinktól maradnak ránk,A recept tökéletes!Üdv Livia

lulesz
lulesz Fri, 2011-06-24 13:02

Nagyon finom lett és olyan mint a képen! Köszi a erceptet!

jolci
jolci Sat, 2011-06-18 18:50

Na ez a szuper süti!
Itt már jók az arányok.Biztosan finom omlós a tésztája.Rengeteg cseresznyém van,azzal fogom elkészíteni.

eger.kata
eger.kata Sat, 2011-06-18 16:50

Ma megsütöttem,nagyon finom ,olyan igazi meggyes réteshez hasonlít az állaga és íze.

Juditka
Juditka / Juditka Wed, 2011-06-15 15:01

Szia Redy Edi!

A tésztájába nem kell cukor??? lehet hogy nem kell és jól írtad csak kérdezem.
Judit

Redy28
Redy / Redy28 Wed, 2011-06-15 21:49

Én nem tettem, de ahogy látod mások megpróbálták édesíteni, mert ők édesebben szeretik.
A nagyim receptjében nincs cukor a tésztában!
Jó sütögetést
Edit

Kun Rozsika
Kun Rozsika Sun, 2010-09-05 17:09

 Én is meggyeset sütöttem ma, de élesztős tésztából és darabos diót tettem bele, nagyon finom lett.

medii
medii Mon, 2010-07-12 09:06

megcsináltam a sütit és mennyei lett:))csak azt változtattam rajta. hogy tettem a tésztába édesítőszert, a meggyeket meg meglocsoltam rumaromával..szóval semmi cukor nem került bele, és mégis szuper lett!! köszi a receptet!

adonna
adonna Sat, 2010-07-10 15:10

Szia!

Ma megsütöttem, és igazán nagyon fincsi lett!!! Ki fogom próbálni másféle friss gyümölccsel is, pl őszi-sárgabarack. Biztosan azzal is finom!
Egy kérdés: a tésztájába nem kell egy pici cukor, mert nekem egy kicsit ízetlen lett, de megoldottam, mert több porcukrot raktam a tetejére.

Köszönöm a receptet, felveszem a saját "repertoáromba"!!

gömbicica
gömbicica Mon, 2010-06-28 09:32

Köszönöm a receptet.
Már saját receptkönyvbe van. Még ma megsütöm.Szerintem egy "kezdőnek" sem jelenthet gondot az elkészitése, olyan alapos, jó a receptleirás. üdv.edi

gömbicica
gömbicica Mon, 2010-06-28 20:36

Sziasztok!
Hát összeraktam a meggyes süttimüttit!!!! Nekem ette a tejfölt, ment bele vagy 5 nagy kanállal.
Most kóstolgatva ugy érzem, még mehetett volna bele tejföl.

Nekem még az 5 nagy kanállal is inkább rugalmas tészta lett mikor kivettem a hütőből.
Jajjjjj! Lehet, hogy nem hütőbe kellett volna tenni????? Most nézem ez nem volt jelölve :-(

A fenébe. Figyelmetlen voltam. Egyébként nagyszerü süti. Hétvégén csinálok még egyszer, ott már nem fogom hütőbe tenni :-(

Nagyszerü ötlet volt most meggy szezonba feltenni a receptet. Köszönöm.

Ja!!!!! A receptben nem volt irva só!!
Én minden tésztába (édes pitékbe is) szoktam egy csipetet tenni, másképp olyan izetlen nekem.

Égnek áll a hajam az olyantól, mikor a magazinokban fáziskéséssel jelennek meg receptek.
pl. epernek, málnának már hire hamva nincs, erre megjelennek a gyönyörü képekkel az epres, málnás receptek :-(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-27 16:14

Én is meggyeset sütöttem ma, de élesztős tésztából és darabos diót tettem bele, nagyon finom lett.

Typer
Typer Sat, 2010-06-26 14:17

Szia Redy!
Megcsináltam ma ezt a receptet és isteni finom lett!
Már nagyon várom,hogy a párom is megkóstolja,mert megleoi lesz neki.
Köszönöm a receptet.

pagota
pagota Wed, 2010-06-23 22:50

Véletlenül a tojássárgáját nem a tésztába tettem, hanem megkentem vele a sütit és nagyon szép lett tőle porcukor nélkül is! Nálam nem volt otthon dió és lekvárnak eperdzsemet használtam. Tényleg nagyon finom lett, nem is volt olyan nagy ördöngösség elkészíteni, máskor is megcsinálom. Köszi a receptet!

Redy28
Redy / Redy28 Thu, 2010-06-24 15:07

Örülök mindenki sikerének, javítottam a receptet, hogy egyértelmű legyen: a sárgáját a tésztához kell tenni!
ü
Edit

aneg
Wendy / aneg Tue, 2010-06-22 19:16

Én is megsütöttem, nagyon jó lett, köszönjük a Mamádnak a receptet!
És köszi a hozzászólást, végül magamtól is a tésztába tettem :-)
Wendy

Redy28
Redy / Redy28 Tue, 2010-06-22 21:39

Sziasztok!
Köszönöm a dícsérő szavakat, mely igazából a Nagyimat illeti, aki már nincs köztünk! :-(
ü
Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-21 18:15

Meg sütöttem isteni finom lett.

aneg
Wendy / aneg Sun, 2010-06-20 17:57

Redy,
A tojássárgája a kenéshez kell, vagy azt is a tésztába kell tenni?
W.

Redy28
Redy / Redy28 Sun, 2010-06-20 22:43

A tojássárgáját a tésztához kell tenni, a tetejét nem kell kenni semmivel!
ü
Edit

1297
meggy 1 kg
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
disznózsír 1 ek
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 3 ek
lekvár/ dzsem 3 ek
dió 5 dkg
porcukor 3 dkg
fahéj 1 csipet
zsemlemorzsa 3 ek