Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes pite 2.

Meggyes pite 2.
Meggyes pite 2.
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami gyorsat szeretnék sütni, mindig ezt választom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Porcukorral megszórva is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéből 10 dkg cukorral habot verünk.
  2. A puha vajat 15 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a sütőport.
  3. Fakanállal hozzákerverjük a tojáshabot, majd a lisztet.
  4. Magas tepsit kikenünk, kilisztezünk, beleöntjük a masszát.
  5. A tetejét vastagon megrakjuk magvalt meggyel.
  6. Közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 91 872
elküldve: 29
receptkönyvben: 678
elkészítve: 54/66
Facebookon megjelent: -

szakács

kadara

Mióta szakács: 2011.01.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes sütemény, meggyes kocka

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Mon, 2017-07-10 07:18

Kedves Kis- és Nagylányok!

Ezt meg kell sütni!!!!!! nagyon jó a tészta, nem szárad ki a két nap múlva sem, ha marad belőle. Kevés rá a fél kiló meggy. 20x35-ös tepsiben úgy feljött, hogy keresni kellett benne a gyümölcsöt, nem az alján volt, hanem fölé emelkedett a tészta, de azért elfogyott.
Próbáljátok ki!

Öreganyó

bogil
bogil Sat, 2016-07-16 14:40

Koszonjuk a receptet, nagyon nagyon finom lett! Ugy orulok! :)

Dittus88
Dittus / Dittus88 Mon, 2014-05-26 14:33

Isteni finom és egyszerű süti! Tényleg ajánlom mindenkinek megsütni. Gyakorlatilag elronthatatlan, másnaposan is isteni és puha. Én megkevertem a lisztet, tettem bele finom búzalisztet és teljes kiőrlésű tönkölylisztet, és nagyon-nagyon finom lett! A tészta valóban nagyon sűrű lesz, ezért a meggy nem süllyed le. Szóval nagyon klassz a recept, mentettem és tuti meg fogom még sokszor sütni!! Köszönöm!

mariann 63
mariann 63 Sat, 2013-09-21 15:39

Kedves Kadara!Hála a Te tökéletes receptednek, isteni lett tegnap a meggyes sütim.Köszike!:))

Floyder
Floyder Wed, 2013-05-29 21:37

Szia!

Kipróbáltuk a párommal ezt a receptet és nagyon-nagyon finom lett! Kerámia edényben (pités tál) sütöttük meg és szerintem ettől még jobb lett! :)

Köszönjük!

Asali
Asali Thu, 2012-06-28 10:00

Tegnap elkészítettem. Isteni finom lett! Köszönet a receptért!!! :-)

libaláb
libaláb Sun, 2012-06-17 19:06

Ennél könnyebb, finomabb gyümölcssütit még nem ettem. A férjem beleharapott és felmordult: -Hú basszus, ez nagyon finom! :D Köszönet a receptért.

xtina1992
nokedli / xtina1992 Fri, 2012-03-16 15:18

Kedves Kadara!
Megcsináltam és nagyon finom lett, habár a tejföl kimaradt belőle, igyis nagyon finom lett! Csak ajánlani tudom mindenkinek.:) jóétvágyat.

Azélia
Azélia Wed, 2011-12-14 00:57

Mindig is szerettem, könnyen elkészíthető és kiadós.

zczszilvi
zczszilvi Mon, 2011-07-04 13:27

Tegnap megsütöttem a családnak...én sajnos nem ehettem belőle, mert fogyókúrázom...de nagy sikert aratott! Köszönöm!

Melis
Melis / Melis Tue, 2011-06-28 09:04

Ez a pite fantasztikus! :) Könnyű, omlós, finom, csak ajánlani tudom mindenkinek! :) Köszönöm! Én megforgattam a meggyet lisztben, biztos ami biztos, és szépen fennmaradt a tetején! Szép és finom is!

manka80
manka80 Mon, 2011-06-27 19:55

Köszönöm szépen a tanácsot. Holnap mindenképp ki fogom próbálni!!!!

manka80
manka80 Sun, 2011-06-26 21:30

Sziasztok!
Lehet. Hogy butaságot kérdezek, de mitől nem süllyed el a meggy? Én nagyon sokféle meggyes sütit próbáltam, de mindig leült az aljára a gyümölcs. Itt a képen viszont nagyon szépen fent maradt a süti tetején.
Mindenképpen ki fogom próbálni. Előre is köszi, Manka

Judit71
Judit71 Sun, 2011-06-26 22:17

Kedves Manka!
Régi bevált praktika, hogy a meggyet megforgatjuk lisztben és úgy szórjuk a tésztára. Próbáld ki! Nekem így nem süllyed le.

kadara
kadara / kadara Mon, 2011-06-27 13:39

Én is ismerem ezt a lisztes praktikát, de mivel a tészta sűrű, nem süllyed le benne a meggy. Egészen sűrű lesz a tészta, szinte masszának is nevezhetnénk.

954
vaj 10 dkg
porcukor 25 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 4 db
tejföl 175 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
meggy 50 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál