Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes pite 8.

Meggyes pite 8.
Meggyes pite 8.
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármikor sütöm, hatalmas a siker.Most éppen friss gyümölcs állt rendelkezésemre.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettévesszük.
  2. Az egyik cipót kisodorjuk, a tepsi aljába tesszük. (Kicsit lágy a tészta, de a sodrófára feltekerjük, és így könnyen bele tudjuk görgetni a tepsibe.)
  3. Meghintjük zsemlemorzsával (felszívja a meggy levét sülés közben).
  4. A meggyet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük, és a tésztára szórjuk.
  5. Kisodorjuk a tészta másik felét, és a meggy tetejére tesszük. Villával megszurkáljuk
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
  7. Amikor kész (rószaszín a teteje), porcukorral megszórjuk, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 34x22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 816
elküldve: 11
receptkönyvben: 111
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

hétpettyes

Mióta szakács: 2011.03.04.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes lepény, meggyes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

517
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
sertészsír 10 dkg
tojás 1 db
cukor 15 dkg
tejföl 1 ek
porcukor 1 ek
meggy 50 dkg
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
zsemlemorzsa 1 ek