Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes pite bodzával

Meggyes pite bodzával
Meggyes pite bodzával
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet a legutóbbi bodzalekvár készítésem adta... megmondom őszintén, kissé híg lett, bár mint kiderült, a bodzavirágból főzött lekvár igazából sosem lesz lekvár állagú, hiába a dzsemesítő vagy akár alma-adalék... Így kitaláltam, hogy a főzött készlet nagy részét sütemények elkészítéséhez fogom használni. Ez lett az egyik!:) Férjem egyébként is a "tocsogós" pitéket szereti, ennek a tésztája sütés után nem szárad ki (a vaj és a lekvár miatt), finom puha, ízes marad. Nem, mintha maradt volna két nap után belőle bármi is...

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg cukor
  • 1,5-2 dl bodzaszörp/bodzalekvár
  • 25 dkg margarin
  • 5 csepp vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 tojás
  • 1 dl tej         
  • 50 dkg liszt (megosztva teljes kiőrlésű rozsliszt + búzaliszt)
  • 1 cs sütőpor
  • ízlés szerint fahéjas cukor
  • 30 dkg magozott friss meggy

ajánlat

Ebéd utáni desszertként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockavajat enyhén megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, cukrot, bodzalekvárt (én most lekvárt használtam, de szörp is megfelel, abból kicsit kevesebb kell), tejet, citromhéjat, aromát, és gépi habverővel egységes állagúvá keverjük.
  2. Hozzáadjuk a kétféle a lisztet és a sütőport. Homogén, középsűrű tésztát kapunk, melyet a tepsibe terítünk.
  3. A meggyet kimagozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, megforgatjuk ízlés szerint fahéjas cukorban, és rászórjuk a tésztára.
  4. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréses funkción, 180 fokon 50 percig süssük!
  5. Tálalható porcukorral megszórva, mellé bodzaszörpöt ajánlok!:)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20×20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 285
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes pite, bodzalekváros-meggyes pite, bodzás-meggyes pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!