Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes pite Kingus konyhájából

Meggyes pite Kingus konyhájából
Meggyes pite Kingus konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszédéknak az idén rengeteg meggyük volt, és mivel nagyon szívesen adtak belőle, gondoltam, a vasárnapi ebéd után a meggyes pite az egyik legtökéletesebb sütemény, amit süthetek! :) A tészta készítésénél egy kis problémába ütköztem. Mivel nem volt kedvem a felső lapot kinyújtani, gondoltam ráreszelem, mert egyszerűbb és mutatósabb is! A tészta azonban ehhez a művelethez eléggé ragadt, így kénytelen voltam még egy kis lisztet hozzákeverni, és megküzdeni a reszeléssel. Valójában egyszerűbb lett volna, ha kinyújtom! :) Tojással a reszelés miatt nem kentem meg, de mivel porcukrot szórtam rá, nem is volt szűkséges! Estére már csak két kisebb szelet volt belőle!:):)

hozzávalók / 5 adag

Tésztához:

Töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a sütőporos lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük. Ha a tészta ragadna, egy kis lisztet lehet még hozzáadni.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A meggyet kimagozzuk, majd a cukorral egy lábasba öntjük, és lassú tűzön kicsit összeforraljuk. Hozzáadjuk a vizet, elkeverjük benne a pudingport, és ízesítjük tetszés szerinti fahéjjal, szegfűszeggel és egy citrom pár csepp levével.
  3. Pihentetés után a tésztát kivesszük a hűtőből, és két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, egy tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben kissé elősütjük. Ez nagyjából 10 perc. Ekkor kivesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával, és ráöntjük a meggyes tölteléket. A tetejére ráreszeljük a tészta másik felét, és visszatesszük a sütőbe. Nagyjából 30-35 perc alatt készre sül.
  4. Kihűlés után porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 19 526
elküldve: 12
receptkönyvben: 200
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás meggyes pite, pite meggyes vanília pudingos töltelékkel, pite meggyel töltve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Faranus
Faranus / Faranus Sun, 2015-07-05 22:20

Isteni!! Másodjára készítettem el (2 héten belül), nagy sikert aratott. :) Köszönöm a receptet. :)

klepiéva
klepiéva / klepiéva Sun, 2014-06-22 16:14

Kedves Kinga!
Elkészítettem a meggyes sütidet, és ez az amire már régen vágytam. Annyi átalakítást csináltam, hogy nem pudingporral főztem fel, hanem keményítővel és nem tettem hozzá vizet, csak a saját levét használtam fel.
A tésztája "veri" az eddig talált omlós tésztákét. Szuper, nagy köszönöm.

theodelinda
Kingus / theodelinda Sun, 2013-07-07 20:24

Óóóó...köszi szépen :) :) !! Igen, ezzel a szörnyű problémával az én családom is szembesült :) :) !!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Sun, 2013-07-07 14:47

Elkészítettem és nagyon finom lett.Nem raktam hozzá a 2 dl vizet,mert amit a meggy engedett levet bőven elegendő volt a puding mennyiségéhez.

theodelinda
Kingus / theodelinda Sun, 2013-07-07 15:14

Nagyon örülök, hogy ízlett :) ! Igen, tulajdonképpen elegendő a meggy leve is, csak erre én már akkor jöttem rá, mikor benne volt a víz is :) ! És mire kihűlt, így is eléggé megszilárdult a krém. De tény, elhagyható belőle :) !