Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes pite Napfény és fűszertől

Meggyes pite Napfény és fűszertől
Meggyes pite Napfény és fűszertől
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, nagyis recept, és szuper finom. :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Vaníliafagyival királyi desszertet varázsolhatunk belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk (lehet, hogy az összes tejfölre nem lesz szükség). A tésztát folpack-ba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát 60-40 % arányban osztjuk. A nagyobb részt kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. Rákanalazzuk a tölteléket, és elsimítjuk. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval vagy késsel csíkokra vágjuk. Majd a tésztacsíkokkal berácsozzuk a süti tetejét.
  3. Az egyik tojásfehérjével lekenjük a rácsokat, és 180 fokon kb. 35 percig sütjük.

Töltelék

  1. A meggyet kimagozzuk, rászórjuk a cukrot és a fahéjat, összekeverjük, és állni hagyjuk.
  2. A töltelékhez a meggy levét lecsöpögtetjük, majd kiegészítjük 3 dl-nyi mennyiségre. Én most 1/2-1/2 dl víz és vörösbor keverékét adtam a meggyléhez. Elkészítjük a vaníliapudingot a meggylével. Amikor besűrűsödött, elzárjuk a lángot, és finoman hozzákeverjük a meggyszemeket. Így a pudingom kihűl és a meggy is friss marad.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 467
elküldve: 4
receptkönyvben: 307
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vanília pudingos meggyes pite, pite vaníliás meggyes töltelékkel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nananyó
Nananyó Wed, 2017-08-16 13:05

Most sütöm meg másodszor, mert az első osztatlan sikert aratott. Amit változtattam rajta az a következő: két üveg magozott meggyel, és a levéből 6 dl-vel, 2 csomag van pudinggal készítettem. Már vége a meggyszezonnak, ami van a mélyhűtőben, azt tartogatom. Nem rácsot tettem rá - merő lustaságból -, hanem a tésztát betettem a mélyhűtőbe, és a káposztareszelőn ráreszeltem a töltelékre. A tetejére szórtam mandulaforgácsot és barnacukrot. Bár elismerem, hogy a rácsos az nosztalgikusabb. De eszembe jutott, hogy az Anyukámnak volt egy reszelt linzer sütije, és azt sokszor sütötte. Annak az alja és a teteje is reszelt volt, közte diós-cukros-baracklekváros-tojáshabos töltelék. Hát ez már jó régen volt, de szívesen emlékszem rá, tehát nekem az a nosztalgikus. Még egy tipp: 25x35 cm-es tepsiben sütöm. Egy sütőpapíron körül rajzolom a tepsit, megfordítom a papírt hogy ne a ceruzás részen nyújtsam a tésztát. Kinyújtom és papírral együtt teszem a tepsibe. Ha kihűlt, papírral együtt emelem ki. Próbáljátok ki, jó sütést kívánok, Nagyanyó

Kodak
Kodak / Kodak Mon, 2015-06-29 09:43

Ez valami eszméletlen finom lett! :-) Mindent úgy csináltam ahogy írtad, egy picivel több cukorral, jó bőven szórva fahéjjal....teljesen jól összeállta végére. Este megsütöttem, reggelre gyönyörűen lehetett szeletelni. Köszi a receptet!

pecsenye.
pecsenye. Sat, 2015-01-24 12:34

Szia, én szeretném ma megsütni, de még elég kezdő vagyok. Mennyi ideig süssem?

saci1203
saci1203 Wed, 2014-07-02 17:40

Már kétszer elkészítettem ezt a nagyon finom meggyes rácsos süteményt.
A tésztája is nagyon jó, a töltelékéhez előző nap kimagozott, lecukrozott meggyet használok, így elég leve lesz, amivel jól elkészíthető a pudingos töltelék, a benne lévő meggy pedig nem savanyú, mert átjárta a cukor. Ez a töltelék azért is nagyon jó, mert így nem ázik el a tészta, és nem esik szét -nem potyog ki a töltelék evés közben sem. Köszönöm ezt a finom receptet: Saci

629
finomliszt 50 dkg
vaj 20 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tejföl 1.5 dl
meggy 1 kg
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 6 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
meggylé 3 dl