Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes pite Réka konyhájából

Meggyes pite Réka konyhájából
Meggyes pite Réka konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavasz megérkeztével jött az ihlet egy kis tavaszias sütemény megalkotására.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a cukorral, a szódabikarbónával összekeverjük, majd a megolvasztott margarint, a vanília aromát, a tejfölt és a tojássárgáját hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és az egészet összekeverjük.
  2. A tészta felét kivajazott formába elegyengetjük (én szilikonos formába sütöttem, oda nem kell margarin). Villával megszurkáljuk, és a zsemlemorzsát eloszlatjuk rajta.
  3. A meggyet leszűrjük, és az így kapott levet egy lábosba tesszük, hozzákeverjük a pudingport és a cukrot, majd összefőzzük. Ha kész, hozzákeverjük a meggyet is.
  4. Majd ezt a tölteléket a tésztára tesszük, és elegyengetjük rajta.
  5. Majd a tészta másik feléből tetszés szerinti mintákat kiszúrunk, és a töltelékre tesszük. Végül a tojásfehérjével megkenjük, és mehet a sütőbe, 30-35 percre 180 Celsius fokon.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 100
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka1127

Mióta szakács: 2018.05.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

552
margarin 25 dkg
finomliszt 41 dkg
cukor 10 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tejföl 1 ek
vaníliaaroma 1 ml
tojássárgája 1 db
meggybefőtt 350 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
zsemlemorzsa 1 ek
tojásfehérje 1 db