Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes pite Szta konyhájából

Meggyes pite Szta konyhájából
Meggyes pite Szta konyhájából
50 perc / előkészület: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet sima liszttel és cukorral Anyukám szokta csinálni, Ő pedig az Ő Anyukájától kapta.smiley

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

ajánlat

Meggy helyett szoktunk beletenni: almát fahéjjal és cukorral, vagy cseresznyét vagy túrót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket, a kicsit olvadt zsírt, a tojásokat, a nádcukrot, a sütőport, a tejfölt összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni a tészta, ami előfordul, akkor a maradék tejfölből nyugodtan lehet még hozzátenni.
  2. A kapott tésztát 2 felé vesszük.
  3. Az első tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. (Én a sütőtepsi méretére szoktam nyújtani, szeretjük, ha vékony a tészta, de lehet vastagabban is hagyni, mert nagyon finom, omlós.) Beletesszük a tésztát a tepsibe.
  4. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd a meggyel, zsemlemorzsával, végül cukorral, ha a meggy úgy kívánja.
  5. Kinyújtjuk a tészta másik felét, rátesszük a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Ha kihűlt, megszórjuk egy kis cukorral a tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 282
elküldve: 7
receptkönyvben: 165
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Szta

Mióta szakács: 2012.04.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes pite, meggyes lepény, meggyes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huli68
huli68 Mon, 2012-06-18 20:32

Sok meggyest kipróbáltam, ez végre olyan lett amit kerestem régóta, nagyon finom, köszi a receptet!

1216
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 40 dkg
finomliszt 10 dkg
sertészsír 15 dkg
nádcukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 3 db
tejföl 75 g
meggy 1 kg
zsemlemorzsa 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 5 dkg