Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-pudingos pite édes morzsával

Meggyes-pudingos pite édes morzsával
Meggyes-pudingos pite édes morzsával
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet  módosítottam, a tésztából csak egy réteget használtam. Valójában ez két lapból készül. Egy alulra, és eggyel pedig befedni. A tészta mennyiségét is csökkentettem. Szóratot készítettem a tetejére, így sokkal zaftosabb a pite. Isteni, ahogy a szórat ropogósra sül a tetején!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A pudinghoz

A morzsához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához való anyagokat összedolgozzuk, egy lapban kinyújtjuk.
  2. Papírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tésztát szurkáljuk meg villával, és elősütjük pár percig.
  3. Közben elkészíthetjük a szóratot. Kézzel összemorzsoljuk, vizes homok állagú legyen. A vajat több részben dolgozzuk inkább hozzá, szükség szerint.
  4. A liter tejet, 2 vaníliás pudingot, a kristálycukrot, vaníliás cukrot sűrű pudinggá főzzük.
  5. A kinyújtott és az elősütött tésztára öntjük, megszórjuk gyümölccsel.
  6. Rászórjuk egyenletesen a szóratot.
  7. Visszarakjuk a sütőbe sülni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 086
elküldve: 6
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes-pudingos pite szórattal, meggyes pite édes szórattal, vaníliapudingos-meggyes pite, meggyes pite pudinggal és édes morzsával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

shenneyluna
shenneyluna Wed, 2013-07-24 17:28

Kedves Helena! Isteni a recept, tegnap csináltam meg, és mindenkinek nagyon ízlett. Frissen az igazi, mert mára a morzsa már nem volt olyan ropogós, de még így is nagy sikere volt :) Köszönöm!

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-07-28 22:33

Örülök,hogy elnyerte a tetszéseteket! A szórat valójában másnapra nem ropogós,ez az egyetlen hiba van vele,ilyenkor tejszínhabbal bolondítom meg és nem veszik észre ,hogy nem ropogós.
Üdvözlettel:Helena

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2012-07-04 09:07

Helena, ez annyira de annyira guszta, hogy időnként visszatérek a receptedhez és a legeltetem a szemem a meggyes pitéden! Elmentettem, ha legközelebb meggyesre éheznénk, ez lesz terítéken, az tuti!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2012-07-07 18:23

Ennek nagyon örülök! Ha édesebb szájú vagy,akkor több cukorral készítheted.
Üdvözlettel:Helena

1010
finomliszt 30 dkg
cukor 3 ek
tojás 2 db
margarin 5 dkg
szódabikarbóna 1 kk
tejföl 3 ek
meggy 1 kg
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 4 ek
tej 1 l
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 1 csapott ek
rétesliszt 5 dkg
cukor 5 dkg
vaj 3 dkg