Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes rácsos

Meggyes rácsos
Meggyes rácsos
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mélyhűtőben találtam egy adag bekevert tésztát, meggybefőtt meg volt itthon.  Ez lett belőle. Gyorsan elfogyott, tehát nem lehetett rossz :-D.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggybefőttet lecsöpögtetjük.
  2. A lisztet, a margarint, a cukrot, a tojást, egy csipet sót, a sütőport, a citromlevet, kevés (kb.1evőkanálnyi) tejföllel jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát harmadoljuk, 2/3 részét kinyújtjuk. Pite formába rakjuk.
  4. Megszórjuk zsemlemorzsával. Rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet, megszórjuk fahéjjal.
  5. 1/3 rész tésztát kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk, és rácsozzuk a pite tetejét. Megszurkáljuk.
  6. A tetejét tejjel megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 867
elküldve: 10
receptkönyvben: 322
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes pite, meggyes-fahéjas sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ewa1
ewa1 Wed, 2013-09-11 13:43

Nagyon jó lett gyakran készitem a családnak ami még a léyneges gyorsan meg van!

..köszönjük a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-12 15:27

Imádom. Dupla adag fél óra alatt elfogy :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-12 18:58

Kedves lisza,örülök, hogy ízlett. Üdv: eRika

566
finomliszt 25 dkg
margarin 10 dkg
cukor 5 dkg
tojás 1 db
1 csipet
sütőpor 0.25 csomag
tejföl 1 ek
meggybefőtt 175 g
zsemlemorzsa 5 dkg
fahéj 1 kk
citromlé 2 kk
tej 2 ek