Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes rácsos Edi konyhájából

Meggyes rácsos Edi konyhájából
Meggyes rácsos Edi konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már alig vártam, hogy végre érjen a meggy, imádom nyersen is, levesnek, süteménynek, bármilyen formában. Adott volt egy alap rácsos recept, amit semmi másért nem cserélnék el, így jött az ötlet, hogy most nem szilvalekvár töltelékkel készítem el, hanem meggyel. Isteni finom lett!  Falatozgatás közben jött az ötlet, hogy a következő töltelék egy meggyes-mákos, illetve egy diós-házi barackdzsemes lesz. :) Másnap is nagyon finom, nem szárad ki. 
Alap recept: Szilvalekváros rácsos linzer

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet 1-2 nappal előbb lecukrozzuk, és lefedve hűtőben tároljuk.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és rövid időre hűtőbe tesszük.
  3. A töltelékhez a meggyet felforraljuk a levével együtt, ízlés szerint adhatunk még hozzá cukrot.
  4. A  2 csomag pudingot 2 dl vízzel kikeverjük, majd a meggyhez adjuk, összefőzzük, kihűtjük.
  5. A tésztából kb. a negyedét lecsípjük, a többit tepsibe nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, majd a maradék tésztából rácsot készítünk rá. 
  6. Tetejét tojással megkenjük.
  7. Szép barnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 986
elküldve: 3
receptkönyvben: 149
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Edi10

Mióta szakács: 2011.01.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rácsos linzer, meggyes linzer, gyümölcsös rácsos sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

417
finomliszt 50 dkg
margarin 20 dkg
cukor 18 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
meggy 1 kg
cukor 1 ek
tejszínízű pudingpor 2 csomag
víz 2 dl