Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes sarok

Meggyes sarok
Meggyes sarok
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádok mindenféle sütit, de ez a "gyengém". Egyik kollégám hozta egyszer névnapra. Addig nyaggattuk, amíg meg nem kaptuk a feleségétől a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű kakaós piskótatészta habos krémmel, meggyréteggel. A sok cukor ellenére sem töményen édes. Bármilyen ünnepi alkalomra sütitek, biztos a siker.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatinos réteghez folpackkal (vagy alufóliával) kibélelünk egy tepsit. A meggyeket félbevágva elterítjük a tepsiben.
  2. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Folytonos keverés mellett felforraljuk, majd ráöntjük a meggyre, és hagyjuk megdermedni.
  3. A tojássárgákhoz adunk 5 kanál meleg vizet, és habosra keverjük 50 dkg porcukorral.
  4. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgákhoz adjuk.
  5. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és ezt is óvatosan hozzáadjuk a tésztához.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
  7. A krémhez a pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A vajat (margarint) kikeverjük 20 dkg porcukorral, végül a kettőt összekeverjük.
  8. Összeállítás: piskóta, krém harmada, meggyes zselé, krém harmada, piskóta, maradék krém. A tetejére szórhatunk tortadarát, vagy villával megcsíkozzuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27x34 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 54 842
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 163
elkészítve: 25/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Mida

Mióta szakács: 2010.08.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós piskóta krémmel, meggyzselével, meggyes-kakaós süti, krémes meggyes élvezet

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mohnyanszký Gabriella
Mohnyanszký Gabriella Mon, 2012-10-01 18:33

Már nagyon régen elmentettem ezt a receptet,de valahogy nem volt bátorságom nekiállni.Mivel nagyon szeretek sütni mégis csak nekifogtam.Sajnos a megykompótom "elpárolgot"a spajzban,így áfonya kompóttal készítettem,a kompót levét vízzel szaporítottam és ebbe készítettem el a zselatint.Nagyon jól sikerült,és nem is olyan bonyolult.Sikert arattam vele otthon is és a koleganök között is.Csak egy baj volt vele,hogy hamar elfogyott.Köszi a finomságot:-)))

Mida8181
Mida / Mida8181 Mon, 2012-10-08 14:12

Kedves Gabriella,
Nagyon örülök,hogy sikert arattál a sütivel. Áfonyával talán még finomabb lehetett, mint meggyel.
Sok sikert a további süstögetéshez. Szép napot kívánok: Magdi

busmanne
busmanne Wed, 2012-06-06 19:39

Megsütöttem, de a tésztájába én is feleannyi cukrot tettem és így is jó volt.
Különben nagyon finom, kiadós sütemény.

Mida8181
Mida / Mida8181 Thu, 2012-06-07 15:16

Köszönöm szépen.
Szép napot és sok-sok finom sütit kívánok: Magdi

marianna1211
marianna1211 Sun, 2012-05-06 08:30

Én vizes piskótát készítenék, amivel tojást is spórolnék, nem csak cukrot/ami szerintem is rengeteg e szerint a recept szerint/. Tehát ahány tojás, annyiszor 5 dkg cukor, annyi evőkanál langyos víz, annyiszor 4 dkg liszt, meg a tojásfehérje habnak. Mondjuk 5 tojás, 25 dkg cukor/máris fele a recept szerintinek/, 2o dkg rétesliszt, 5 ek.víz. Szép magas piskóta lesz belőle és nem kell bele másfél cs sütőpor sem, még fél is sok, csak egy kávéskanálnyi legyen. Azonkívül én minden sütitésztába teszek egy csipet sót, ebbe is. Elmentettem, jövő héten kipróbálom.

Mida8181
Mida / Mida8181 Mon, 2012-05-07 14:22

Kedves Marinna,
Igazad van, én is sokszor készítem a vizes piskótát, főleg ha kevés a tojás. A só is jó ötlet. Sok sikert a konyhában, majd írd meg hogy tetszett a süti.
Üdv:Magdi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-03-05 10:35

Én ránézésre elgyengültem, elhiszem, hogy ez a csodás krémes,meggyes csoda a gyengéd:-)))Elmentve.Köszönöm:-)
Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-21 10:48

Még egy dolgot elfelejtettem Veletek közölni:a krémet csak 2 felé osztottam,így a süti tetejére krém helyett tejszinhabot halmoztam-felkockázás után.
Egy nyugdíjas estre vittem magammal.Nagy sikere volt!!Mindenki azt hitte,hogy cukrászdai sütit hoztam.Most majd győzöm a recepteket másolni,mivel mindenki karácsonyra ezt szeretné elkészíteni.
Mégegyszer köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-21 10:52

Elnézést,-mokosagi=Mókos Dezsőné

Mida8181
Mida / Mida8181 Sat, 2010-11-20 10:07

Kedves Ági és Cilavirág,
Nagyon köszönöm a hozzászólásotokat, legközelebb én is kevesebb cukorral készítem. Azért is örülök, hogy feltettem a receptet, mert így ti segítettetek nekem a recept tökéletesítésében. Még egyszer köszönöm Áginak és Cilavirágnak.
Szép napot kívánok:Mida

Cilavirág
Horváth Orsi / Cilavirág Fri, 2010-11-19 20:11

Ágihoz hasonlóan készítettem, annyi különbséggel, hogy a pudinghoz sem adtam extra cukrot, és még így is BŐSÉGESEN elég édes volt. Mivel a cukornak (ez esetben) a konzisztenciához nem sok köze van, kizárólag a kalóriákhoz ad hozzá. ha a piskóta-alaprecept alapján készíted, szeletenként kb. 300 kalóriát spórolsz, ha cukor HELYETT por-állagú sztéviával édesíted (ahogy én, és cukormentes pudingport is használtam), akkor kb. 400-at... ;) a sztéviánál csak arra kell vigyázni, hogy ne maltodextrinnel legyen porítva, akkor nem lesz az a fura, kesernyés utóíze. egy ilyen finom süteményt bűn agyoncukrozni, anélkül is ZSENIÁLIS recept és nagyon köszi, hogy megosztottad!

mokosagi
mokosagi Fri, 2010-11-19 12:31

Kedves Mida!Éppen most készült el a süti.Nagyon mutatós és finom is!
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy a cukor mennyiséget én a piskótához hasonlóan/ahány tojás,annyi kanál cukor,liszt.../alkalmaztam.
Mivel itt a 8 tojás mellett 5 kanál víz is szerepel,így ennek arányában növeltem a cukor,liszt mennyiségét/13 kanál cukor,11 kanál liszt+2 kanál kakaó/
Köszi a receptet!Üdv:Ági

Mida8181
Mida / Mida8181 Fri, 2010-11-19 07:56

Kedves Cilavirág, nagyon megköszönöm, ha megírod milyen lett kevesebb cukorral a süti. Nekem is feltűnt a cukor mennyisége, de mivel a süti a recept szerint mindig tökéletesre sikerült, nem mertem változtatni rajta. Arra gondoltam, hogy a piskótánál a klasszikus recept, ahány tojás, annyi kanál cukor, akkor így kell sütni. De ha jól sikerül kevesebb cukorral is, ezentúl én is úgy fogom sütni.
Köszönöm a hozzászólásod, üdv: Mida

Mida8181
Mida / Mida8181 Fri, 2010-11-19 07:47

Kedves Era, a zselé hozzátapad a fóliához. Fóliával együtt teszem rá az első réteg krémre, és utána lehúzom róla.
Üdv:Mida

Cilavirág
Horváth Orsi / Cilavirág Fri, 2010-11-19 04:07

teljesen felesleges ennyi cukor bele, egy bizonyos mennyiség felett egyszerűen nem érzékeli a szervezet az édesség-beli különbséget, én pl. minden receptet minimum fele mennyiségű cukorral kezdek, mint amennyi a leírásban van, de többnyire még az is sok. ez esetben kb. a negyedével fogom csinálni, majd leírom, milyen lett. :)

illesera
illesera Thu, 2010-11-18 20:47

De jól néz ki! :)
1 kérdés : a zselés részt hogyan teszed rá a krémes lapra?
köszi a választ előre is !
üdv
Era

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-18 16:16

Kedves Jellina, szerintem nem hasonlít a Fekete-erdő tortára. Nálam az sok tejszínhabbal készül, és a meggyes krém is más. De a kakaós piskóta és a meggy az stimmel. Bátran ajánlom, próbáld ki ezt is, nem fogsz csalódni.
Üdv:Mida

Jellina
Jellina Thu, 2010-11-18 15:55

Nagyon gusztán néz ki, a kép és a hozzávalók alapján nekem kicsit a Fekete-erdő tortára hasonlít..olyasmi, ugye?

1857
tojás 8 db
porcukor 70 dkg
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1.5 csomag
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 7 dl
vaj 25 dkg
meggybefőtt 700 g
zselatin 40 g
csokoládédara 1 ek