Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes somlói galuska

Meggyes somlói galuska
Meggyes somlói galuska
50 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptje. Én nagyon szeretem!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát széttépjük, majd a nagy tálunk aljára az 1/3-át lehelyezzük. Ezt meglocsoljuk 1,5 dl víz, 1 ek kakaó, 1 ek cukor és 1 ek rum elegyével.
  2. A meggyeket erre rászórjuk, majd jöhet rá a vaníliakrém egy része. A vaníliakrémhez szükséges a tojásokat (4 tojás) szétválasztanunk, majd a sárgájához hozzákeverünk 20 dkg porcukrot, 10 dkg lisztet, fél vaníliarúdat, majd ezt 1,5 l tejben lassú tűzön, állandó kevergetés mellett felforraljuk. A maradék 4 tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan a vaníliakrémhez keverjük. 
  3. Ismételten piskótát helyezünk a süteményünkre, és a vaníliakrém másik részét is ráöntjük.
  4. Utolsó réteg a csokiöntet, ami 1 tojás, 3 ek cukor, 1 ek liszt, 3,5 dl tej és 2 púpos ek kakaó segítségével sűrűre főzünk.
  5. Tálaláskor tejszínhabot nyomunk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 37 454
elküldve: 13
receptkönyvben: 347
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Panda

Mióta szakács: 2012.03.27.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

somlói galuska, somlói galuska meggyesen, meggyes somlói főzött vaníliakrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
piskótalap 400 g
meggy 300 g
víz 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 4 ek
porcukor 20 dkg
rum 1 ek
tojás 5 db
finomliszt 10 dkg
tej 1.85 l
vanília 0.5 db