Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes szelet Angie konyhájából

Meggyes szelet Angie konyhájából
Meggyes szelet Angie konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptunk meggyet, így ez lett belőle, mivel nagy tepsit használtunk, így kissé vékony lett.

hozzávalók / 5 adag

Tészta 1:

  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek zsír
  • 5 ek cukor
  • 1 sütőpor
  • liszt

A töltelékhez:

Tészta 2:

  • 5 tojásfehérje
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral, a margarinnal és a zsírral habosra keverjük, majd a sütőport annyi liszttel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  2. A meggyet a cukorral és a vízzel feltesszük főni, majd az étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és a meggyhez keverjük, majd langyosra hűtjük.
  3. A tésztát eligazítjuk egy olajjal kikent, nagyobb tepsibe, megszórjuk búzadarával, rákenjük a tölteléket, és 180 fokon 30 percet sütjük.
  4. A tojások fehérjét habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet, és a meggyre kenjük, majd 150 fokra tegyük vissza, kb 30 percet sütjük még.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 181
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes süti, meggyes sütemény, meggyes pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!