Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-tejszínes-dupla csokis torta

Meggyes-tejszínes-dupla csokis torta
Meggyes-tejszínes-dupla csokis torta
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam erre a receptre, azonnal ki kellett próbálnom. Nagyon finom lett! Cseresznyésen is meg fogom sütni.

hozzávalók / 10 adag

Az alaphoz:

  • 75 g étcsoki
  • 60 g vaj
  • 3 egész tojás
  • 60 g cukor
  • 25 g liszt
  • 25 g őrölt mandula
  • 25 g keményítő
  • pici só
  • csapott tk sütőpor

A krémhez:

  • 500 ml habtejszín
  • 320 g tejföl
  • 100 g cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 100 g fehér csoki
  • 10 g zselatin (1 ek)
  • 50 g víz

A meggyes részhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A vajat és a csokit mikróban olvasszuk össze.
  2. A tojások fehérjét egy pici sóval verjük kemény habbá, a cukrot keverjük el a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a csokis vajat.
  3. Keverjük bele a lisztet, keményítőt, mandulát és sütőport, majd a tojásfehérjét több részletben, óvatosan.
  4. A sütőpapírral bélelt tortaformába egyengessük el a krémet, és kb. 20-25 perc alatt süssük meg, hagyjuk kihűlni.
  5. A meggyel a cukrot, 1 dl vizet és a meggyet főzzük fel, majd sűrítsük be a maradék vízzel elkevert keményítővel, hűtsük le (de nem teljesen).
  6. A krémhez a tejszínt fél dl kivételével verjük kemény habbá. A kimaradt tejszínt forrósítsuk fel mikróban, majd tördeljük bele a fehér csokit, és keverjük addig, míg fel nem olvad.
  7. A vízben keverjük el a zselatint, majd óvatosan melegítsük fel addig, míg teljesen fel nem oldódik.
  8. A tejfölt és a cukrot keverjük el, tegyük bele a citrom héját és a levét, majd a vaníliát, a felolvasztott fehér csokit és a feloldott zselatint.
  9. Végül a tejszínhabbal óvatosan keverjük el az egészet.
  10. Egy tortagyűrűvel vegyük körbe a piskótát, öntsük rá a krémet, majd egy kanál hátlapjával egyengessük el.
  11. A meggyes részt kanalazzuk rá, és a kanál szárával kicsit keverjük meg, hogy márványos legyen.
  12. Hűtsük 1 éjjel.
 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 vagy 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 507
elküldve: 11
receptkönyvben: 139
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

limon

Mióta szakács: 2013.03.27.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-meggyes tejföltorta, meggyes-csokis tejföltorta, meggyes-tejfölkrémes torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csámpai Orsi
Csámpai Orsi Mon, 2014-06-16 12:01

A meggyes részhez a 3 evőkanál keményitő 1,5 dl vizhez nagyon sok,bőven elég 1 kiskanállal bele.