Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-tejszínes szelet

Meggyes-tejszínes szelet
Meggyes-tejszínes szelet
32 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel az augusztus úgyis eléggé zsúfolt nálunk családi ünnepek tekintetében, úgy gondoltam, kicsit ideje újítani a névnapi süti-repertoáron. Íme. Bocsi, de a "gyerekek" megették a díszítőforgácsot, azért maradt le.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Tipp:
Én a Dr. V.ker-féle étkezési keményítőt javallom, a többi szerintem szamócát sem ér, valamint Hulala növényi habbal készítettem a tejérzékenységem miatt (a habfix-et ugyanolyan jól "bírta", mint a rendes tejszín).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat keverjük habosra 3 ek cukorral.
  2. A fehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral, majd keverjük a tojássárgás masszához.
  3. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és a kakaót, öntsük a tésztát egy tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 12-15 percig.
  4. A befőtt levét szűrjük le, adjunk hozzá 1l vizet, és édesítsük, fűszerezzük ízlés szerint. (Gyengén fűszeres meggyleves-ízűnek kell lennie).
  5. Öntsünk le egy keveset a léből, tegyük félre (kb. 5-6 ek elég).
  6. A többit keverjük össze a keményítővel, és főzzük sűrűre.
  7. A krémet osszuk két részre.
  8. Az egyik felébe még forrón keverjük bele a kimagozott meggyet. A másik felét hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a vajjal.
  9. A piskótát locsoljuk meg a félretett befőttlével, és kenjük meg előbb a meggyes, majd a vajas krémmel.
  10. A tejszínt a habfixálóval verjük habbá, aztán kenjük a sütemény tetejére.
  11. Csokiforgáccsal díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*20*6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 321
elküldve: 3
receptkönyvben: 356
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Elise

Mióta szakács: 2009.11.22.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zselés-meggyes sütemény, tejszínes-meggyes szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elise
Elise / Elise Thu, 2010-08-26 12:44

  Köszönöm a kedvességedet,egy nagyon-nagyon régi képes újságból vágtam ki még gyerekként a receptet azzal,hogy "ha majd megnövök,megsütöm".Azóta nagy családi kedvenc és nem is bonyolult:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-25 15:11

Kedves Elise!

Nagyon ötletes a sütid, arról már nem is szólva, hogy milyen szép, gratulálok hozzá!

1452
tojás 6 db
cukor 6 ek
rétesliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 1 ek
fahéj 2 csipet
szegfűszeg 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
meggybefőtt 1 kg
meggylé 2.5 dl
víz 1 l
étkezési keményítő 160 g
vaj 250 g
habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
csokoládéforgács 1 ek