Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-tejszínes torta

Meggyes-tejszínes torta
Meggyes-tejszínes torta
115 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem anyukájának a szülinapjára megyünk holnap. A gyümölcsös sütiket szereti, ezért találtam ki ezt a tortát.  Ez a  piskóta a Mester Kiadó receptes kártyájáról származik (Ananászt torta), de más gyümölccsel akartam. Ez a meggy-puding variáció a Sütigyár Vaníliakrémes meggyes pitéjéről van "koppintva". Kívülről meg jobb ötlet hiányában  tejszínt kentem, de örültem, hogy ilyen rücskös lett, mert tetszik.

Nem tudom még, hogy holnapra hogyan viselkedik a zselével írt szöveg. Majd beszámolok róla.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A meggyes krémhez

A vaníliás krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

ajánlat

Ünnepi alkalomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral, vízzel, sóval, citrommal és citromhéjjal habosra keverjük a kézi robottal. Addig robotoljuk, amíg nem lesz az állaga krémes.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a krémhez adjuk. Óvatosan elkeverjük. (Én mertem a robot legkisebb  fokozatán keverni.)
  3. A már előzőleg sütőpapírral kibélelt tortaformába beleöntjük, és a bemelegített sütő alulról a 2. sínére betesszük, kb. 40 percig kell sütni, de tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Amikor megsült, kicsit hagyjuk a formában, majd körbevágjuk, és kivehető a formából. Rácson hagyjuk kihűlni.
  5. Amig hűl a piskóta, elkészítjük a meggyes krémet: a befőttet lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk.
  6. A léből 2,5 dl-t  kb. 4 dkg cukorral, fahéjjal és citromhéjjal felforralunk.
  7. Kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt, és beleöntjük a meggybe, és újra felforraljuk. A citromhéjat és fahéjat kivesszük, majd hozzáadjuk a meggyet, és hagyjuk hűlni.
  8. Elkészítjük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. Közben kikeverjük a margarint a porcukorral, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
  9. A piskótát háromba vágjuk, és az alsó lapot egy tálcára tesszük, kicsit a meggyes zselével bekenjük  A zselés meggyet középen elkezdjük körberakni váltakozva  egy sor pudinggal. A pudingot egyszerűen kiskanállal rakosgattam a meggy mellé. Lehetőleg meggy kerüljön a szélére .
  10. Rátesszük a 2. lapot, és a "maradékokat" tetszőlegesen elrendezzük, majd mehet rá a 3. lap.
  11. A tejszínt felverjük jó keményre, teszünk bele habfixálót. Addig verjük, amíg kicsit már szinte darabos, mert a torta dísze lesz a rücskös kinézet.
  12. Rákenjük a tejszínt a tortára, és eldolgozzuk, már amennyire lehet.  Villával, vagy ha van direkt csíkozó díszítőnk, azzal mintát huzigálunk a tejszínre. A rücskösségét őrizzük meg.
  13. Díszítés. Én a maradék zselével készítettem a feliratot, és pár marcipánvirágot tettem fel.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 186
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes meggyes tejszínes torta, pudingos tejszínes torta, gyümölcstorta tejszínnel és pudinggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

536
tojás 6 db
cukor 25 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 22.5 dkg
sütőpor 2 tk
1 csipet
citromlé 3 csepp
víz 3 ek
meggybefőtt 350 g
cukor 4 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
fahéjrúd 0.5 db
étkezési keményítő 2.5 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
vaníliaaroma 10 ml
cukor 1 ek
1 csipet
margarin 12.5 dkg
porcukor 1 ek
habtejszín 3 ml
cukor 1 ek
habfixáló 1 csomag
marcipán 2 dkg