Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-töpis papucs

Meggyes-töpis papucs
Meggyes-töpis papucs
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megmaradt egy kis töpörtyű, nem akartam kidobni. Ledaráltam, és beindult a fantáziám.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Baráti beszélgetések finom kísérője.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk a keverőtálba, közepébe beletesszük a felfuttatott élesztőt, sót, 2 tojást, tejfölt. Robotgéppel eldolgozzuk, kb. 20 percig hagyjuk kelni.
  2. Amíg kel a tészta, ledaráljuk a töpörtyűt, kikeverjük a fehérborral, hogy jó krémes legyen. Rákenjük a kinyújtott tésztára, összehajtogatjuk. Háromszor megismételjük ezt a műveletet. Hagyjuk még kelni 10 percig.
  3. A tésztát nem túl vékonyra kinyújtjuk, 8x8-as négyzeteket vágunk (tipp: pizzavágóval szépen lehet). A közepükbe teáskanállal beletesszük a meggydzsemet, két oldalát összecsípjük.
  4. A tetejüket megkenjük a tojássárgájával, rászórjuk a szezámmagot, 220 C-os légkeverős sütőben pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 727
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

HN.Erika

Mióta szakács: 2018.02.10.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes papucs, lekváros táska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1139
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
tej 1 dl
tojás 2 db
1 kávéskanál
tejföl 2 dl
libatepertő 20 dkg
fehérbor 1 dl
meggydzsem 20 dkg
tojássárgája 1 db
szezámmag 1 ek