Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes túrókehely

Meggyes túrókehely
Meggyes túrókehely
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt elkészülő, finom, könnyű nyári desszert. Én legközelebb dupla adagot készítek, mivel nálunk nagy sikere volt, és kevésnek bizonyult.

hozzávalók / 3 adag

Túrókrémhez

Meggyszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 10 perc alatt felfőzzük a meggyet a rummal és a kristálycukorral.
  2. Ezután a levéből kiveszünk egy keveset, és elkeverjük vele a keményítőt, majd besűrítjük vele a meggyet, hűlni hagyjuk.
  3. Közben az áttört túrót kikeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínt.
  4. Poharakba kanalazzuk, tetejére halmozzuk a meggyet, és rövid időre hidegre tesszük, de akár azonnal is fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 799
elküldve: 9
receptkönyvben: 253
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes túrókrém meggyes öntettel, poharas túródesszert, túrókrém pohárban meggyes öntettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

520
tehéntúró 25 dkg
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
habtejszín 2 dl
meggy 30 dkg
rum 1 dl
cukor 3 ek
étkezési keményítő 0.5 evőkanál