Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-túrós alagút

Meggyes-túrós alagút
Meggyes-túrós alagút
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hetilapot olvasgatva találtam rá a receptre, de nem pont úgy készítettem, ahogy ott állt. A saját verziómat írom le. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót a citrom héjával és a porcukorral kikeverjük, majd a hideg tejszínt habbá verjük.
  2. A zselatint a hideg vízben hagyjuk állni pár percig, majd mikróban felforraljuk.
  3. A tejszínhabot a túrókrémmel óvatosan egybekeverjük, a meleg zselatint pedig összekeverjük egy kis hideg túrómasszával, azután azt is beledolgozzuk.
  4. Folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük a túrókrém felét, majd belenyomkodjuk a meggyeket, utána jöhet a többi túrókrém. Betesszük a hűtőbe dermedni.
  5. A kakaós kekszet összetörjük, hogy jó morzsás legyen, majd összedolgozzuk a kanálnyi porcukorral és a margarinnal, amit kisebb darabokra felvágva érdemes beletenni.
  6. Annyi vizet adunk hozzá, hogy amikor kézbe vesszük, formázható legyen. (1-3 ek)
  7. A kekszet a túrókrém tetejére halmozzuk, és kissé belenyomkodjuk, hogy egyenletes legyen. Fél órát hagyjuk állni a hűtőben. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 266
elküldve: 4
receptkönyvben: 159
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Bedit85

Mióta szakács: 2011.09.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-kakaós kekszalapú alagút, kekszes-túrós sütemény meggyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

780
keksz 20 dkg
margarin 5 dkg
porcukor 1 ek
víz 3 ek
tehéntúró 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 8 dkg
zselatin 1 teáskanál
víz 1 dl
meggybefőtt 5 dkg
habtejszín 4 dl