Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-túrós szelet Patakiné Ibolyától

Meggyes-túrós szelet Patakiné Ibolyától
Meggyes-túrós szelet Patakiné Ibolyától
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először karácsonyra készítettem ezt a finom és mutatós süteményt. Nagy sikernek örvendett, mikor végre meg lehetett kóstolni. Azóta családom egyik kedvence lett a süti. Már jó párszor elkészítettem, mindig sikert arat. Kicsit költséges és munkaigényes, de ha már az ember több alkalommal elkészíti, egyszerű.

hozzávalók / 12 adag

tészta

meggyes töltelék

túrós töltelék

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, 300 g lisztet, 200 g cukrot, 1 db tojást és 200 g margarint összeállítjuk, majd becsomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Míg a tészta pihen, elkésztetjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, és a levét felfogjuk. A levet felforraljuk a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd a fűszereket kivesszük.
  3. Az étkezési keményítőt elkeverjük egy kevés meggylével, majd hozzáadjuk a többihez, és besűrűsítjük. A meggyet belekeverjük, és hűlni hagyjuk.
  4. A túrót alaposan kikeverjük a a cukorral, citromlével és a citrom héjával.
  5. A zselatint feloldjuk fél dl vízben, majd óvatosan a túróhoz adjuk. Ízlés szerint likőrrel dúsítjuk.
  6. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd a többit hozzáadjuk a túróhoz.
  7. A sütőt előmelegíteni 200°C-ra.
  8. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd jól belisztezett táblán kinyújtjuk egy 38x48 cm-es nagyságú téglalappá. Kizsírozzuk a tepsit, és belesimítjuk a tésztaalapot, majd több helyen is megszurkáljuk egy villával. Kb. 20 percig sütjük.
  9. Ha megsült a tészta, kihűtjük, és megkenjük a meggyes töltelékkel, a szélén szabadon hagyunk 1 cm-es sávot. Erre simítjuk a túrós tölteléket, majd pár órára hűtőbe tesszük, puhulnia kell a tésztának, mivel linzeralap a tészta.
  10. Mikor kikerül a hűtőből, a dekorációhoz a megmaradt, kevés tejszínt felverjük, és egy nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a süti tetejére, a csokit megolvasztjuk, és a süti tetejére csorgatjuk, 1-1 szem meggyet teszünk a tejszínrózsákra.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x48 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 289
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Patakiné Ibolya

Mióta szakács: 2016.10.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós réteges, meggyes túrókrémes linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
finomliszt 300 g
cukor 200 g
tojás 1 db
margarin 200 g
meggybefőtt 40 dkg
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 2 db
étkezési keményítő 4 púpozott ek
tehéntúró 500 g
cukor 120 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 12 g
amarettó 20 ml
habtejszín 500 ml
vaníliás cukor 2 csomag
meggybefőtt 15 dkg
étcsokoládé 5 dkg
habtejszín 100 ml