Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-túrós tortácska

Meggyes-túrós tortácska
Meggyes-túrós tortácska
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem az ünnepi hétvégi süteménynek. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 245 kalória van.

hozzávalók / 5 adag

Piskótához

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, és ezzel is tovább verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat is darabonként, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet óvatosan.
  3. Egy 17 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt szabunk, beletesszük, és belesimítjuk a tésztát.
  4. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. A túrót összetörjük, és 1 dl hulala habtejszínnel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat, és a vanília aromát. Összekeverjük.
  2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  3. Egy lábosban felmelegítünk 1 dl hulalát (nem forraljuk!), és hozzákeverjük olvadásig az összetört fehér csokoládét, majd a kicsavart zselatint is hozzákeverjük.
  4. Ha kihűlt a fehér csokoládés krém, akkor belekeverjük a túróba, majd a meggylekvárt is beleforgatjuk, de ezt már óvatosan, hogy a meggyszemek ne passzírozodjanak szét.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk.

Tetejére

  1. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk mintában a torta tetejére.
  2. Hűtőbe tesszük pár órára.
  3. Szeletelve tálaljuk ezt a finom tortát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 17 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 128
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehércsokis-meggyes túrótorta, különleges túrótorta, túrótorta meggyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

584
tojás 3 db
finomliszt 6 dkg
cukor 6 dkg
1 csipet
sütőpor 0.5 kávéskanál
sovány túró 35 dkg
meggylekvár 20 dkg
porcukor 7.5 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
növényi habtejszín 2 dl
lapzselatin 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál
étcsokoládé 5 dkg