Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-vaníliakrémes pite

Meggyes-vaníliakrémes pite
Meggyes-vaníliakrémes pite
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen más bogyós gyümölcsből is elkészíthetjük. A Nők Lapja konyhából, süteményes könyvből készítettem. Finom nagyon!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez

A meggyes töltelékhez

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, szükség esetén adunk hozzá citromlevet a tészta összeállításánál. Folpackba tesszük hűteni, míg a töltelékeket elkészítjük.
  2. A meggyes töltelék készítése: a magozott meggyet a cukorral, pár darabka szegfűszeggel, 1/2 dl vízzel felforraljuk.
  3. A szegfűszeget kidobjuk belőle.
  4. A puncspudingport az 1 dl vízben elkeverjük, és meggyhez öntjük, besűrítjük. Kihűtjük, és botmixerrel pürésítjük.
  5. A vaníliakrém hozzávalóit felfőzzük.
  6. Mivel piteformám nincs, így 29 cm-es gyümölcstorta formában sütöttem, melyet vajjal kikentem. A 2/3 tésztát kinyújtjuk, és a formába helyezzük, a leeső részt és a megmaradt tésztát kb. 3 mm-re kinyújtjuk.
  7. Ebből a tésztából csepp alakokat vágunk ki, és a kés fokával készítjük el a levél erezetét. Ha van levélforma kiszúrónk, könnyebb a dolgunk!
  8. A formába tett tésztát 180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük.
  9. Ekkor kivesszük a sütőből, rákenjük a meggyes réteget, rá a vaníliás krémet, majd befedjük a kis levelekkel.
  10. A megmaradt tésztából hosszú rudat sodrunk, és a formát körben bevonjuk. A felvert tojással minden darabot egyenként lekenünk, a szélét is.
  11. 180 fokos sütőben ismét kb. 15 percig sütjük, amíg szép színe lesz a leveleknek.
  12. A megsült, kihűlt süteményt keményre vert tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 076
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes meggyes pite, vaníliás-meggyes pite, pite gyümölccsel és vaníliakrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

869
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
vaj 22.5 dkg
tojássárgája 2 db
sütőpor 6 g
citromlé 1 tk
tojás 1 db
meggy 30 dkg
cukor 10 dkg
víz 1.5 dl
puncs pudingpor 1 tasak
szegfűszeg 3 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 6 dkg
habtejszín 2 dl