Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes vaníliás tejszíntorta

Meggyes vaníliás tejszíntorta
Meggyes vaníliás tejszíntorta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még régebben készült szülinapra!

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

ajánlat

A meggyet a krémbe is belekeverhetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Jól elkeverjük. Végül belekeverjük a fehérjehabot.
  2. 26 cm-es tortakarikában megsütjük. Majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

Krém

  1. A pudingport a vízzel elkeverjük, majd hozzákeverjük a felvert hulalát.
  2. A torta alsó lapját megkenjük krémmel, erre rászórjuk a meggy felét. A következő réteg krémre pedig a másik felét. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét és oldalát.

Díszítés

  1. A felvert hulalával tetszés szerint feldíszítjük. Tehetünk rá fondantból készült virágokat is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 865
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes piskóta, réteges piskóta, meggykrémes szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

369
tojás 5 db
cukor 25 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 10 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 1.5 dl
növényi habtejszín 3 dl
meggy 30 dkg
növényi habtejszín 2 dl