Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes zsebes

Meggyes zsebes
Meggyes zsebes
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten nézelődtem, amikor rátaláltam erre a receptre. Már többször ettem ilyen boltban vásárolt péksütit, de házilag is szerettem volna elkészíteni, ezért is örültem, mikor olvastam.

A tésztáján kicsit változtatnom kellett, mert az eredeti recept szerint sajnos nem állt össze a tészta.

13 db sütike lett ebből az adagból.

Kiváló reggelire egy pohár tejjel, de fogyasztható akár tízóraira és uzsira is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tölteléket: a meggybefőttet leszűrjük, a meggyet kimagvaljuk, és alaposan lecsöpögtetjük. A meggy levéből (nekem 3 dl volt), a cukorból és a pudingporból pudingot főzünk. Ha kihűlt, belekavarjuk a magvalt meggyet, és alaposan összeforgatjuk.
  2. Az élesztőt felfuttajuk a langyos tejben egy kis cukorral, és a lisztbe tesszük a többi hozzávalóval együtt, és alaposan kidagasztjuk.
  3. 1 órát kelesztjük meleg helyen.
  4. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és téglalap formákat vágunk. Kb. 10*15 cm-eseket.
  5. A fektetett téglalapokat képzeletben függőlegesen elfelezzük, az egyik oldalára halmozunk a meggyszószból, a másik oldalán bemetszéseket készítünk. Lehetnek vízszintes csíkok, akár X-ek is.
  6. A bemetszett oldalát a meggyesre hajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk.
  7. Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsikbe pakoljuk, megkenjük tojássárgájával, és a tepsiben még 30 percet kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  9. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával.
  10. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 004
elküldve: 1
receptkönyvben: 202
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes táska, pudingos meggyes batyu, töltött kelt tészta, meggyes rácsos

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

buktaerika
buktaerika Mon, 2012-09-10 10:27

Szia Andi, a tölteléket hogyan készíted el? Pudingot kell főzni?

buktaerika
buktaerika Tue, 2012-09-11 07:21

Köszönöm :) úgy tünik gyakorolnom kell az olvasást, de először megsütöm ezt a finom sütit!

867
finomliszt 60 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
kefir 150 g
tojás 2 db
sertészsír 1 ek
0.5 kk
cukor 3 ek
ecet 1 kk
meggybefőtt 350 g
tejszínízű pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tojássárgája 1 db
tej 1 dl